Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συνεδρίαση του Δ.Σ.- Αποφάσεις


 Συνάδελφοι, την Πέμπτη 12-01-12 το Δ.Σ. του συλλόγου μας συνεδρίασε με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:
  • Ο νέος ασφαλιστικός φορέας (ΕΟΠΥΥ) και το πρόβλημα με τους συμβεβλημένους γιατρούς στο νομό μας.
  • Η σύγχυση που επικράτησε με το κλείσιμο ή μη των σχολείων μετά τα καρναβάλια.
  • Οι συμβάσεις των αναπληρωτών του ΕΣΠΑ.
  • Η δημιουργία ενός χώρου συνάντησης συναδέλφων.
Ύστερα απο συζήτηση αποφασίστηκε αντίστοιχα:
  • Να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που επικρατεί με το νέο ασφαλιστικό φορέα, όπου στην ουσία μένουμε ανασφάλιστοι παρόλες τις κρατήσεις που γίνονται κάθε μήνα στο μισθό μας. Η διαμαρτυρία θα έχει τη μορφή επιστολής που θα απευθύνεται στη Δ.Ο.Ε. απο την οποία θα ζητάμε να πάρει θέση απέναντι στο Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών για την τραγική κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Η επιστολή αυτή θα σταλεί επισης στον ΕΟΠΥΥ, στον Ιατρικό Σύλλογο καθώς και στα Μ.Μ.Ε.
  • Το Δ.Σ. εξέφρασε ομόφωνα τη δυσαρέσκειά του όσον αφορά τη συγχυση που επικράτησε με το κλείσιμο η όχι των σχολείων την επομένη της παρέλασης των καρναβαλιών. Αποφασίστηκε να σταλεί μια επιστολή στο Διευθυντή Εκπαίδευσης καθώς και στους Δημάρχους μέσω της οποίας θα γίνεται έκκληση σε όλες τις πλευρές κάτω απο τέτοιες συνθήκες να υπάρχει μια συννενόηση πριν ληφθούν τέτοιες αποφάσεις οι οποίες επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Καθώς επίσης σε περίπτωση απόφασης κλείσιμου των σχολείων να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για την προετοιμασία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
  • Το Δ.Σ. εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ απο τους οποίους ζητήται να υπογράψουν καινούρια σύμβαση με τις περικοπές του Ενιαίου Μισθολογίου παρόλο που είναι σε ισχύ οι συμβάσεις που υπογράψανε στην αρχή της χρονιάς (λήγουν στις 21 Ιουνίου του 2012). Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στη Δ.Ο.Ε. ζητώντας να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η επιστολή  αυτή θα σταλεί και στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα alfavita.
  • Η δημιουργία ενός χώρου συνάντησης συναδέλφων ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενεί διάφορες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: