Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ


Δήλωση          
των εκπροσώπων
των Παρεμβάσεων – Κινήσεων - Συσπειρώσεων
στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Καλούση Ακρίτα 6974750410
Παπασπύρου Νίκου 6975308409

Απόφαση ΔΟΕ για ΕΟΠΥΥ:
Το τέλος του κατήφορου των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ είναι ο πάτος;

Ο ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
ΤΩΝ ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Την Τρίτη 24 Γενάρη συνεδρίασε  το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. .Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης ήταν η υγειονομική περίθαλψη των εκπαιδευτικών.
Στο Δ.Σ. αποφασίστηκε ομόφωνα, με βάση την τραγική  κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την ενοποίηση των ασφαλιστικών οργανισμών όπου ουσιαστικά πλέον οδηγούμαστε στην κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η πραγματοποίηση 2ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας και κατάληψη των γραφείων του ΕΟΠΠΥ σε συντονισμό τουλάχιστον με την ΟΛΜΕ, αν δεν γινόταν με τους υπόλοιπους εργαζομένους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η ομόφωνη απόφαση αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την κινητοποίηση και όχι το πλαίσιο.
Την Πέμπτη 26 Γενάρη δημοσιοποιείται η απόφαση,  όπου όμως  ως δια μαγείας η απόφαση αυτή για την κινητοποίηση , δεν αφορά τους συλλόγους και τους εκπαιδευτικούς της  Αττικής .Ίσως τα προβλήματα που δημιουργεί ο ΕΟΠΥΥ στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να μην αγγίζουν τους συναδέλφους στην Αττική. Αυτή θα πραγματοποιηθεί, όπως λέει, κατόπιν της συνάντησης που ζητά η Δ.Ο.Ε. με τον υπουργό Υγείας. Η συνάντηση αυτή βέβαια κανείς δε γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί και πότε θα πραγματοποιηθεί, οπότε και η κατάληψη παραπέμπεται στις καλένδες! Μια συνάντηση που έπρεπε να επιβάλλει η ΔΟΕ μέσα από την κινητοποίηση και όχι εκλιπαρώντας τον Υπουργό.
Η εξέλιξη αυτή που θέλει να αφήσει το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου χωρίς αγωνιστική αντίδραση απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου,  πάρθηκε πραξικοπηματικά από  την κυβερνητική- γραφειοκρατική ηγεσία των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στους διαδρόμους της ΔΟΕ, παραβιάζοντας την απόφαση του Δ.Σ.
Αποδεικνύεται από τη στάση τους, για μια ακόμη φορά, ότι μπροστά στη λαίλαπα που δέχεται ο κόσμος της εργασίας απέναντι  σε όλα τα  δικαιώματα και τις κατακτήσεις του, αυτοί  αποτελούν το δούρειο ίππο για να περάσει  η πολιτική της κατεδάφισης της συγκυβέρνησης του τραπεζίτη, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Στο ρόλο αυτό, του υπηρέτη, ο γραφειοκρατικός- κρατικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι ταγμένος και δίνει ανερυθρίαστα τον καλύτερο του εαυτό. Για το μόνο που «αγωνίζεται» σήμερα, την περίοδο της πιο βίαιης καπιταλιστικής επίθεσης, είναι η διατήρηση και η αύξηση   των προνομίων τους και οι «αγωνιστικές εκδηλώσεις » ανά την Ελλάδα με εκφραστές των συμφερόντων των εκπαιδευτικών τους «αγωνιστές» καθηγητές των Παιδαγωγικών τμημάτων.
Ο μαχόμενος κόσμος της εκπαίδευσης θα παλέψει, παρά και πέρα από τη στάση της υποταγμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ,  και για το αυτονόητο δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που πλήττεται βάναυσα  από τη μνημονιακή πολιτική των περικοπών και της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης. Μαζικά και συλλογικά, με κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις, μέσα από τους συλλόγους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα διεκδικήσει την ανατροπή της πιο απάνθρωπης πολιτικής που στερεί από όλους τους εργαζόμενους το πιο βασικό αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Μπροστά στα καθημερινά , τραγικά αδιέξοδα και στο τοπίο της εργασιακής βαρβαρότητας και της ανασφάλιστης εργασίας που οδηγούνται οι εκπαιδευτικοί  και όλοι οι εργαζόμενοι αναδεικνύεται ως η  μόνη διέξοδος η ανατροπή της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και της πολιτικής τρόικας του ΔΝΤ και  της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: