Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣΠραγματοποιήθηκε στις 18/7 συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την ώρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ:
Ø  Ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών (νέα μείωση μισθών-συντάξεων-εφάπαξ, νέα χαράτσια για την κατοικία, φορολεηλασία, ιδιωτικοποιήσεις, κλπ..).
Ø  Δηλώνει ξεκάθαρα (προγραμματικές δηλώσεις) ότι θα συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων στην παιδεία. Θα υλοποιήσει δηλαδή όλους τους νόμους που προωθούν το «νέο σχολείο» της αγοράς, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, το φόρτωμα του κόστους στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας. Για την εφαρμογή των παραπάνω, βασικό εργαλείο θα αποτελέσει η «αξιολόγηση δομών και διαδικασιών», η οποία είναι άμεση προτεραιότητα όπως δήλωσε και ο νέος Υπ. Παιδείας.
Ø  Δεν ανακοίνωσε κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού των παιδιών και της οικονομικής ασφυξίας των σχολείων (μόνο από την εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης τα σχολεία δεν θα μπορούν να βάλουν πετρέλαιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: