Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2012-2013



Συνάδελφοι, -σες
   Πρώτα απ’ όλα ευχόμαστε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά, όσο αυτό μπορεί να συμβεί, μέσα στον ορυμαγδό των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, που συνεχίζονται εδώ και 4 χρόνια!! Η ΔΑΚΕ όπως κάνει όλα τα  χρόνια, θα σταθεί στο πλευρό του κάθε συναδέλφου και του κάθε μαθητή και με τις προτάσεις της θα προσπαθήσει να συμβάλλει στο να κυλήσει η σχολική χρονιά με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.
           Έτσι, η ΔΑΚΕ ΠΕ Καστοριάς, καταθέτει τόσο προς το ΔΣ του Συλλόγου όσο και σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, τις προτάσεις της για δράσεις του συλλόγου κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Παράλληλα καλεί κάθε συνάδελφο –σα εκπαιδευτικό της Α΄Θμιας εκπαίδευσης του Ν. Καστοριάς να καταθέσει στο ΔΣ του Συλλόγου μας, οποιαδήποτε πρόταση έχει και πιστεύει ότι θα μπορούσε  να υλοποιηθεί
1.    Βοήθεια του συλλόγου προς τους μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα  λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης.  
   Γνωρίζουμε όλοι μας ότι εξαιτίας της κακής οικονομικής συγκυρίας και των κατάφορα άδικων οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται τα τελευταία χρόνια, πολλές οικογένειες αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτά, που μέχρι πριν 4 χρόνια θεωρούσαμε αυτονόητα, και δε διανοούμασταν ότι μπορεί να υπάρχουν. Έτσι οικογένειες αδυνατούν να δώσουν ένα χαρτζιλίκι για το κολατσιό τον παιδιών τους ή να τους εξασφαλίσουν τα βασικά εργαλεία για τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία όπως μολύβια, τετράδια κλπ. Γι’ αυτό λοιπόν, με την απαραίτητη συνεργασία των διευθυντών των σχολείων και την αυτονόητη διακριτικότητα που απαιτείται για την περίπτωση, προτείνουμε:
    Α) Τη συνεργασία του συλλόγου με τους δήμους του Νομού , την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς καθώς και με επαγγελματίες της περιοχής, για την εξασφάλιση και τη διανομή σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη του καθημερινού τους κολατσιού για να μην παρουσιαστούν και στην περιοχή μας μαθητές που λιποθυμούν στις τάξεις!!!
   Β) Τη καταβολή ενός χρηματικού ποσού από το ταμείο του συλλόγου και τη συνεργασία των Βιβλιοπωλείων της περιοχής μας για την εξασφάλιση των βασικών ειδών που είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως τετράδια, μολύβια, χρώματα κλπ!!
2.    Ενεργοποίηση τράπεζας αίματος του συλλόγου!!
          Προτείνουμε την ενεργοποίηση της τράπεζας αίματος του συλλόγου με αιμοδοσίες   2 φορές το χρόνο για την εξασφάλιση ικανής ποσότητας αίματος που θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε συναδέλφους και συγγενείς   τους που τυχόν θα το χρειαστούν. Ως πρώτη ημέρα αιμοδοσίας προτείνεται μέσα στον Οκτώβριο η παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού!!
3.    Επιμορφωτικές – Επιστημονικές ημερίδες
             Πραγματοποίηση ημερίδων υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας με           επιστημονικό – παιδαγωγικό προσανατολισμό και χαρακτήρα.
4.    Θεατρική ομάδα.
Ύστερα από την επιτυχημένη παρουσία την περυσινή χρονιά της θεατρικής ομάδας του συλλόγου, προτείνουμε την ενίσχυσή της, για μια εξίσου αξιόλογη παρουσία και τη φετινή χρονιά.
5.    Δημιουργία ομάδας παραδοσιακών χορών.
Προτείνουμε τη δημιουργία τμήματος παραδοσιακών χορών, τη διδασκαλία των οποίων , προτείνουμε να αναλάβει εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του ν. Καστοριάς , ο οποίος δε θα απασχολείται σε σχολείο και την αμοιβή του να την αναλάβουν οι συμμετέχοντες σε αυτή την ομάδα. Είναι καλό κατά την άποψη μας να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων συλλόγων της χώρας και να συμμετέχουμε με το τμήμα αυτό σε διάφορες εκδηλώσεις.
6.    Ενεργή συμμετοχή του συλλόγου σε κινήσεις και δράσεις της περιφέρειάς μας.
Προτείνουμε να συνεχιστεί η συμμετοχή του συλλόγου σε κινήσεις και δράσεις του συλλόγου, με την ενεργή παρουσία όλων των μελών, σε κινήσεις δράσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αγγίζουν όλους μας.
Συνάδελφοι –σες
Η παράταξή μας με τη στάση που διαχρονικά έχει κρατήσει απέναντι στα μέτρα της όποιας κυβέρνησης, απέδειξε πως δεν διακατέχεται από στείρα φιλοκυβερνητικά ή αντικυβερνητικά σύνδρομα.
Κινούμαστε πάντα στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εκπαιδευτικών και αγωνιζόμαστε για έναν εκπαιδευτικό επιστημονικά και οικονομικά αναβαθμισμένο, για μια ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
Ήμασταν και είμαστε πρωταγωνιστές  σε όλες τις δράσεις και στις κινητοποιήσεις που έγιναν για όλα τα θέματα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τώρα που η πατρίδα μας βρίσκεται στη «μέγγενη» των μνημονιακών πολιτικών.
ΔΑΚΕ ΠΕ Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: