Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ στις 20/9/2012





Ο Σύλλογος μας είναι, τόσο ως έννοια όσο και ως λειτουργία, ένα συλλογικό όργανο, που στηρίζεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σεβασμού, της Προσφοράς και της Συνεργασίας.
Αγαπητοί συνάδερφοι εσείς μας δίνετε το δικαίωμα να σας εκπροσωπήσουμε και να εργαστούμε για το συμφέρον του κλάδου.
Ξεπερνώντας ιστορικά την παντοδυναμία της ΔΑΚΕ στο συμβούλιο, στις τελευταίες εκλογές μας δώσατε ένα ξεκάθαρο και σοβαρό μήνυμα.

• Να ξεπεράσουμε τυχόν παλαιότερες αγκυλώσεις, να συνεργαστούμε και μέσα από τις διαφορετικές απόψεις να συνθέσουμε νέες προτάσεις, νέα οράματα…
Αυτό το μήνυμα εμείς τα εκλεγμένα μελή της ΠΑΣΚ το λάβαμε σοβαρά υπόψη μας, το σεβαστήκαμε και τελικά με υπευθυνότητα στηρίξαμε με τις ψήφους μας τόσο την εκλογή της προέδρου όσο και των άλλων μελών του Προεδρείου, υπερβαίνοντας παραταξιακές αντιλήψεις.
Περιμέναμε αλλά και απαιτήσαμε στις κρίσιμες στιγμές, που ζούμε, ΣΕΒΑΣΜΟ τόσο στις Δημοκρατικές διαδικασίες όσο και στα μέλη του ΔΣ.
Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ είναι να σέβεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των μελών και να αγωνίζεται γι αυτές ακόμα και αν διαφωνεί. Εκφράζει την πλειοψηφία του συμβουλίου.
Εμείς όμως βιώνουμε μια διαφορετική κατάσταση.
Στη συνεδρίαση στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 η πρόεδρος έφερε μια πρόταση στο ΔΣ να καταγγείλουμε τη ΔΟΕ , γιατί προκήρυξε την απεργία στις12/9/20012 με πρώτο θέμα το μισθό των νεοδιόριστων!!!!!!!! Και πως έπρεπε άλλα εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα να κυριαρχούσαν στον αγώνα αυτό. (Εδώ θέλουμε να τονίσουμε πως από την αρχή της κρίσης εμείς ήμασταν αυτοί που ζητούσαμε τη δημιουργία ενός πανεκπαιδευτικού, πανεργατικού μετώπου, όπου όμως υπήρχε κοινός στόχος)
Η πλειοψηφία διαφώνησε τόσο γιατί θεωρήσαμε ότι το θέμα των νεοδιόριστων είναι σοβαρότατο καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις άκρες της Ελλάδας που διδάσκουν, όσο και γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΔΟΕ είναι συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων και όχι μονό ένας κοινωνικός φορέας.
Η πρόταση που συνθέσαμε όλοι μαζί ήταν για πανεκπαιδευτικούς, πανεργατικούς αγώνες με κυρίαρχα θέματα την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΥΓΕΙΑ.
Παρά λοιπόν την κοινή απόφαση, η πρόεδρος έγραψε μόνη της ένα κείμενο στο οποίο δε συμπεριέλαβε την προηγούμενη απόφαση, αλλά ούτε και τις διορθώσεις που κάποιοι έστειλαν.
Έστειλε ένα κείμενο στη ΔΟΕ και τα σχολειά, με το όποιο δε συμφωνούσαμε και επιπρόσθετα χρησιμοποίησε το όνομα της γραμματέα, χωρίς η ίδια να έχει υπόψη της το κείμενο, μια και ποτέ δεν το έλαβε.
Περά όμως από τη μη δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ, το ίδιο το κείμενο ήταν προσβλητικό για όλους εμάς που αποφασίσαμε να απεργήσουμε στις 12/9.
Μέσα στο κείμενο υπάρχει η ακόλουθη φράση:
Είναι γελοίο να πιστεύουμε πως διεκδικώντας την αύξηση του μισθού μας αυτό θα το πετύχουμε, αντιθέτως θα έχουμε όλη την κοινωνία απέναντί μας.
Εμείς λοιπόν που απεργήσαμε και χάσαμε το μισθό μας αυτές τις δύσκολες εποχές , αλλά και άλλοι που ήθελαν, αλλά αδυνατούσαν να απεργήσουν, θεωρούμε προσβλητική και αντιδεοντολογική την παραπάνω φράση.
Απέργησε γιατί ακόμα πιστεύουμε σε κοινούς αγώνες.
Θελήσαμε να διατρανώσουμε στην κοινωνία την αδικία που γίνεται εις βάρος των νεοδιόριστων συναδέρφωνε μας.
Θελήσαμε να ενημερώσουμε και ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη.
Θελήσαμε να αφήσουμε στην άκρη τα ατομικά συμφέροντα και να αγωνιστούμε για τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας.
Είναι αλήθεια ΓΕΛΟΙΑ αυτή η στάση μας;;;;;;;
Ως μελή της ΠΑΣΚ θεωρούμε απαράδεκτο να στέλνεται ένα τέτοιο κείμενο στα σχολειά.
Αν γυρίσουμε πίσω , αρκετά πίσω στη συνδικαλιστική ιστορία του κλάδου, πιστεύουμε πως και τότε θα υπήρχαν κάποιοι που θωρούσαν «ΓΕΛΟΙΟΥΣ» τους αγώνες για αναβάθμιση των σπουδών μας, για κατάργηση του επιθεωρητισμού, για εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης….
Και όμως και τότε κάποιοι πίστεψαν , αγωνιστήκαν και έκαναν το όνειρο πραγματικότητα.
Εμείς τα μέλη της ΠΑΣΚ στο ΔΣ του Συλλόγου αναλογιζόμενες την ευθύνη της θέσης μας, θα στεκόμαστε πάντα διπλά στους συναδέλφους σε κοινούς αγώνες.

Τα εκλεγμένα μέλη της ΠΑΣΚ Π.Ε.

στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς


Δεν υπάρχουν σχόλια: