Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Χαιρετισμός από το Δ.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. εύχεται σε όλους Καλή Σχολική Χρονιά. 

Ξεκινάμε την καινούρια χρονιά με τους χειρότερους οιωνούς. Εξαθλιωμένοι οικονομικά, με τα χαράτσια να ακολουθούν το ένα το άλλο, με σχολεία άδεια από αναλώσιμα, χωρίς να ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να τα ζεστάνουμε το χειμώνα που έρχεται, με απλήρωτους προμηθευτές, είναι λίγα από τα πολλά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, τα παπαγαλάκια του συστήματος, αρχίζουν με τη γνωστή τακτική να προσπαθούν να φορτώσουν την παθογένεια του συστήματος στις πλάτες μας. «Οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν λίγες ώρες, που κάθονται το καλοκαίρι το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, παλαιότερα βγαίνανε καλύτεροι μαθητές από τα σχολεία» (το είπε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας), στην προσπάθειά τους να αυξήσουν το ωράριό μας και να εφαρμόσουν την αξιολόγηση που από τη μία διατείνονται πως δεν θα είναι τιμωρητική, από την άλλη όμως δηλώνουν πως δεν θα εφαρμοστεί στη μέση της σχολικής χρονιάς γιατί δεν μπορούμε να διαταράξουμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων αποδυναμώνοντάς τα από εκπαιδευτικό προσωπικό (στην ουσία δηλαδή κάποιοι θα απομακρυνθούν).

Ανάμεσα σε όλα αυτά εμείς να προσπαθούμε να σταθούμε αντάξιοι του λειτουργήματός μας με κάθε τρόπο φτάνει να μην επηρεαστούν από όλα αυτά τα παιδιά και η ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.
Είναι πολλά αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει πως λογικές και τακτικές του παρελθόντος είναι πια πολυτέλεια και μας οδηγούν με ταχύτερους ρυθμούς στο γκρεμό. Μόνο με αλληλεγγύη και ενότητα  μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ο σύλλογός μας τη χρονιά που πέρασε έδειξε με πολλούς τρόπους το κοινωνικό του πρόσωπο. Απέδειξε πως ο δάσκαλος της Καστοριάς είναι κοντά στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας αρωγός και συμπαραστάτης. Με τη δική σας βοήθεια θα συνεχίσουμε έτσι. Δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε πως για οποιοδήποτε πρόβλημα θα είμαστε δίπλα σας, έτσι ώστε να το αντιμετωπίσουμε μαζί.

Καλή Χρονιά λοιπόν με υγεία και δύναμη!

                                                                                         Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: