Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Από το γραφείο Σχολικών Συμβούλων



ΘΕΜΑ: «Αναστολή συγχώνευσης του Δημοτικού Σχολείου Πενταβρύσου»

ΣΧΕΤ. : Υ.Α. με Α.Π.105049/Δ4/12-9-2012 (ΦΕΚ 2482/τ.Β΄/12-9-2012)

Με αφορμή την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πενταβρύσου οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς εκφράζουμε την αντίθεσή μας για την επαναλειτουργία του για τους παρακάτω εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους:
·        Το σχολικό έτος έχει ήδη ξεκινήσει, οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί φορείς έχουν δημιουργήΑπό το γραγείο Σχολικώ Συμβούλωνσει τις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των σχολείων του Ν. Καστοριάς και μια μέρα μετά τον αγιασμό δημοσιεύεται η παραπάνω σχετική Υπουργική Απόφαση που αναστατώνει το σχολικό περιβάλλον των παιδιών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες.
·        Η δημοσίευση του εν λόγω ΦΕΚ παρακάμπτει τους φορείς της Εκπαίδευσης, που όλοι μαζί συμμετείχαν στο σχεδιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.
·        Το Δημοτικό Σχολείου Χιλιοδένδρου, στο οποίο συγχωνεύεται  το Δημοτικό Σχολείο Πενταβρύσου, λειτουργεί από τη φετινή σχολική χρονιά σ’ ένα νέο διδακτήριο το οποίο πληροί όλες τις σύγχρονες παιδαγωγικές προϋποθέσεις.
·        Η στελέχωση του Δημοτικού Σχολείου Χιλιοδένδρου έγινε με βάση τον προγραμματισμό λειτουργίας των σχολικών μονάδων ήδη από τον Ιούνιο. Στο πλαίσιο αυτό ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη συμφωνεί με τις κείμενες διατάξεις και η μαθησιακή διαδικασία εξυπηρετείται με την τοποθέτηση όλων των απαιτούμενων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, τόσο στον πρωινό κύκλο μαθημάτων, όσο και στον απογευματινό κύκλο του ολοήμερου σχολείου. Επιπλέον στο Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου λειτουργεί και τμήμα Ένταξης .
·        Μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει να ισχύουν οι παιδαγωγικοί και διδακτικοί λόγοι που οδήγησαν στην πρόταση για συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Πενταβρύσου με το Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου.



Για τους παραπάνω λόγους και θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τις παιδαγωγικές και διδακτικές ανάγκες των ΜΑΘΗΤΩΝ, ζητούμε την ανάκληση της απόφασης περί αναστολής συγχωνεύσεως του Δημοτικού Σχολείου Πενταβρύσου.









                                                               Οι Σχολικοί Σύμβουλοι





              Αλίκη Καζταρίδου            Δρ. Σάββας Παντζαρίδης                  Χρήστος Παστελάς
               1η Ε.Π. Καστοριάς                  2η Ε.Π. Καστοριάς                           3η Ε.Π. Καστοριάς





Κοινοποίηση.
 1. Περιφερειακή Δ/ντρια Π. και
    Δ. Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας
 2. Προϊστάμενο Επιστημονικής &
    Παιδαγωγικής Καθοδήγησης
    Περ. Δ/νσης Δυτ. Μακεδονίας
 3. Δ/ντή Π.Ε. Εκπαίδευσης
    Ν. Καστοριάς
4. Σύλλογο Δ. & Ν.  Νομού Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: