Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Αυτόνομη Παρέμβαση-Ανεξάρτητες Κινήσεις-Ανένταχτοι Εκπαιδευτικοί Π.Ε.



Με ανησυχία παρακολουθούμε εδώ και ένα χρόνο τις αντικρουόμενες αποφάσεις ανάμεσα στους ΟΤΑ και τις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Καστοριάς  για τη λειτουργία των σχολείων.
Τη στιγμή που τα σχολεία υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού (Ειδικότητες, Ειδική αγωγή κτλ.), τη στιγμή που η λειτουργία των σχολείων τίθεται υπό αίρεση, εξαιτίας της ανύπαρκτης χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, το όλο σκηνικό είναι τουλάχιστον  τραγελαφικό.
Καλούμε
1.              Τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Καστοριάς και τους ΟΤΑ να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να αποσαφηνίσουν, άπαξ διά παντός, τις τοπικές αργίες ( Ραγκουτσάρια, Απελευθέρωση Καστοριάς, εμποροπανηγύρεις κτλ.) και να σταματήσουν να δημιουργούν συγχύσεις και να εκθέτουν, έμμεσα, τους εκπαιδευτικούς.
2.              Οι Δ/νσεις Εκπ/σης να σταματήσουν με την  τακτική τους να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα της εκπ/σης, για να καλύπτουν τη γύμνια της εκπαιδευτικής πολιτικής.
3.              Προτείνουμε στις Δ/νσεις Εκπ/σης να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους  στις δεκάδες χαμένες διδακτικές ώρες, λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού και στον αγώνα της κοινωνίας να στηριχθεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠ/ΣΗ.
4.              Να αξιοποιήσουν το χρόνο  και το στελεχιακό τους δυναμικό για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: