Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

1η Παραμυθοδρομία 2012-‘13



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. « Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» προσκαλούν όλα τα παιδιά και όλους όσους νοιώθουν παιδιά σε ένα διήμερο εκδηλώσεων με θέμα το «Παραμύθι».
Οι εκδηλώσεις μας θα γίνουν στα πλαίσια της «Παραμυθοδρομίας».
Πρόκειται για ένα μεγάλο ταξίδι  με δρομείς σε όλη την Ελλάδα με στόχο την διάδοση των ελληνικών παραμυθιών, του εθελοντισμού και τις υγιείς συνήθειες ζωής.
Στο ταξίδι αυτό με το τίτλο «1η Παραμυθοδρομία» ξεκίνησε από τον Έβρο (Ορμένιο Ν. Έβρου) και θα καταλήξει στο Ακρ. Ταίναρο Ν. Λακωνίας.  Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 90 ημερολογιακές ημέρες, περιλαμβάνει 85 προορισμούς σε 23 Νομούς της χώρας. Αποτελείται από 11 διαδρομές και συμμετέχουν σε αυτό:
  • Έλληνες πρωταθλητές,
  • Special Olympics και
  • εθελοντές.
Η «Παραμυθοδρομία» θα φτάσει στην πόλη μας το Σάββατο 23 του Φλεβάρη.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:


1η Παραμυθοδρομία
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Σάββατο 23-2-’13 και ώρα 10.30 π.μ.  Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, διάλεξη με θέμα: «Η αφήγηση των παραμυθιών στην εκπαιδευτική διαδικασία».
Συμμετέχει η δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφία Καμπούρη Γκίτσου με μαθητές της, σε αφήγηση δικών τους παραμυθιών.
Κυριακή 24-2-’13 και ώρα 10.30 π.μ.  Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, «Εργαστήρι αφήγησης και γραφής παραμυθιών». Αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Κυριακή 24-2-’13 και ώρα 5.00 μ.μ. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, «Αφήγηση Ελληνικών παραμυθιών».
Συμμετέχουν οι δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου Μαυροχωρίου Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου και Αγγελική Βόλτση μαζί με τους μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μαυροχωρίου, με ένα αφιέρωμά τους σε όλα τα παιδιά.







Δεν υπάρχουν σχόλια: