Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.
Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                                                                                                                              
Δευτέρα  18-2-‘13
                                                                                                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογός μας διαμαρτύρεται για τις αλλαγές που φέρει το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  καθώς  και για την αναστάτωση που θα προκαλέσει στην τοπική μας κοινωνία και   στους φοιτητές των τμημάτων που στεγάζονται στην πόλη μας.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των φοιτητών των σχολών που φιλοξενούνται στην πόλη μας. Πέρα από το οικονομικό πλήγμα που θα δεχτεί η περιοχή μας, εξαφανίζονται δύο μοναδικά ως προς το γνωστικό αντικείμενο τμήματα, όπως είναι του Διεθνούς Εμπορίου και των Δημοσίων Σχέσεων. Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται ο τίτλος σπουδών των φοιτητών ανατρέποντας ταυτόχρονα όλα τα μελλοντικά τους σχέδια για επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την οικονομική επιβάρυνση των γονέων των φοιτητών του τμήματος Πληροφορικής που καλούνται να μετακομίσουν σε άλλη πόλη καθώς και την απομάκρυνση από την περιοχή μας ενός πνευματικού χώρου όπου πολλές δράσεις μπορούν να δημιουργηθούν ανοίγοντας έτσι τους ορίζοντες των κατοίκων της περιοχής μας.
Σαν εκπαιδευτικοί βιώνουμε καθημερινά την ανάλγητη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας  και είμαστε συνηθισμένοι να αντιμετωπιζόμαστε σαν αριθμοί και όχι σαν δραστήρια και ενεργά μέλη μιας κοινότητας που εργάζεται από κοινού (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) για τη μόρφωση και την καθοδήγηση της μόνης ελπίδας που μας απομένει, των παιδιών.
Φτάνει πια!!! Κάτω τα χέρια από το παράρτημα της Καστοριάς. Δώστε την ευκαιρία στους φοιτητές μας να δουν τους κόπους τους να έχουν αντίκρισμα. Δώστε την ευκαιρία στον ακριτικό μας νομό, με το ρεκόρ της ανεργίας, ν’ ανασάνει.

                                                                           Το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: