Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                  Καστοριά 12/04/2013
Αλ. Παπάγου 18                                                      Αρ. Πρωτ.:  68
T.K. 52100,  Καστοριά

                                 Προς
                                                                          Σύλλογοι απόφοιτων τμημάτων
                                                  Ειδικής Αγωγής                                                       
                                  Κοιν.:  
                                                                      1. Σχολεία Π.Ε. Ν.Καστοριάς
                                      2. Δ.Ο.Ε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Το πιο ευαίσθητο κομμάτι της Παιδείας μας αποτελεί η Ειδική Αγωγή. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι όμηροι ενός συστήματος που αρνείται πεισματικά να ενσκύψει στα προβλήματα και με σοβαρότητα να βρει λύσεις.
Οι συνάδελφοι απόφοιτοι  των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής της χώρας μας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση εδώ και χρόνια εμπαίζονται . Εργάζονται μόνο ως συμβασιούχοι / αναπληρωτές (ΠΕ61 - ΠΕ 71) καθότι ποτέ δε διορίστηκαν είτε μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής ο οποίος αν και προκηρύχθηκε δυο φορές, ακυρώθηκε, είτε μέσω της πολύχρονης προϋπηρεσίας τους (εκατοντάδες έχουν συμπληρώσει 30μηνο).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
  • Να λήξει η ομηρία των συναδέλφων αναπληρωτών.
  • Να γίνει τώρα διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους αποφοίτους των Π.Τ.Ε.Α.
ΖΗΤΑΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής:
  • Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
  • Το μεταπτυχιακό στους πίνακες αναπληρωτών να μετράει σε περίπτωση ισοψηφίας της προϋπηρεσίας
  • Να αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η καταστροφική διάταξη του Ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγής και της προϋπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη διάταξη οδηγεί στην κατάργηση των πανεπιστημιακών πτυχίων της χώρας μας και στην άνθιση μιας «βιομηχανίας» μεταπτυχιακών στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, κ.α. Αν δεν αλλάξει αυτή η διάταξη φέτος, υπάρχει ο κίνδυνος να κατακλυστεί του χρόνου η Ειδική Αγωγή από εκατοντάδες ανθρώπους που ποτέ δεν μπήκαν σε Ειδικό Σχολείο, Τμήμα Ένταξης, κτλ. και να μείνουν άνεργοι οι εκπαιδευτικοί που εδώ και 11 χρόνια εργάζονται στην Ειδική Αγωγή
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, επίσης, θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση  ουσιαστικής παρέμβασης της ειδικής αγωγής στην ενσωμάτωση και ένταξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής να προσλαμβάνονται στις αρχές της σχολικής χρονιάς και η επιμόρφωση τους να γίνεται τις πρώτες μέρες πριν αρχίσουν τα μαθήματα.   
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς θέλοντας να αναδείξει τα θέματα της Ειδικής Αγωγής,  να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την κοινωνία θα διοργανώσει μέσα στον Απρίλιο ( μήνας Αυτισμού και κηρύχθηκε από τη ΔΟΕ μήνας Ειδικής Αγωγής) σχετικές δράσεις.

Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: