Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.
Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει κηρύξει τον Απρίλη μήνα Ειδικής Αγωγής. Ο ευαίσθητος αυτός χώρος της εκπαίδευσης βάλλεται καθημερινά από τη Μνημονιακή πολιτική των υποχρηματοδοτήσεων.

 Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αρκετά κενά σε εκπαιδευτικούς (σε τμήματα ένταξης και σε παράλληλες στηρίξεις),  σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
Εδώ και μια δεκαετία  οι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής της χώρας μας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Εργάζονται κάθε χρόνο στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης, στις δομές της Ειδικής Αγωγής, μόνο ως συμβασιούχοι / αναπληρωτές (ΠΕ61 - ΠΕ 71) καθότι ποτέ δε διορίστηκαν είτε μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής (προκηρύχθηκε δυο φορές αλλά ακυρώθηκε) είτε μέσω της πολύχρονης προϋπηρεσίας τους (εκατοντάδες έχουν συμπληρώσει 30μηνο).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να λήξει η ομηρία των συναδέλφων αναπληρωτών.
  • Να γίνει τώρα διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους αποφοίτους των Π.Τ.Ε.Α.
ΖΗΤΑΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής:
  • Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
  • Να αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η καταστροφική διάταξη του Ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγής και της προϋπηρεσίας.

Γι' αυτούς τους λόγους ο Σύλλογός μας διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 27 του Απρίλη και ώρα 11π.μ. πίσω από την πιάτσα των ταξί στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Να είμαστε όλοι εκεί

                                                         Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: