Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ 
Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
   

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου (5-4-2013) οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚ  και ΔΑΚΕ, σαν έτοιμοι από καιρό για συνεργασία, πλειοψήφησαν 4-3 στην υποκριτική καταγγελία εναντίον του αιρετού της παράταξης μας (το  δημοσιευμένο κείμενο της καταγγελίας ήταν ήδη έτοιμο από τα μέλη της ΠΑΣΚ του Δ.Σ. πριν την έναρξη της συνεδρίασης) με το αιτιολογικό πως δεν μετέβη στην Αθήνα  στην πανελλήνια συνάντηση των αιρετών (25-2-2013). Περίμεναν να περάσουν 40 ημέρες από τη συνάντηση αυτή κάνοντας τα γνωστά παλαιοκομματικά τερτίπια, μια και πλησιάζουν οι εκλογές του συλλόγου. Πότε θα αλλάξουμε συνάδελφοι και συναδέλφισσες; Δεν αφουγκράζεστε τι απασχολεί τους συναδέλφους/σσες στα σχολεία;
            Χωρίς να λάβουν υπόψιν τους προσωπικούς λόγους που υπήρχαν  και για τους δυο (αιρετό-αναπληρωτή του) που έκαναν  αδύνατο να  πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι, προχώρησαν στην παραπάνω επιλεκτική καταγγελία. Βλέπετε θεωρούν το κομματικό τους όφελος  υπεράνω των ανθρωπίνων προβλημάτων! Αλήθεια, πού ήταν  κάποιοι/ες από τους καταγγέλοντες όταν έγιναν οι δράσεις-διαμαρτυρίες του συλλόγου στην πλατειά Μακεδονομάχων και στο εμπορικό κέντρο; Πού ήταν στην ενημέρωση της ΔΟΕ στα Γιάννενα;
            Πέρα από αυτό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην παραπάνω πανελλήνια συνάντηση γνωριμίας των αιρετών καμιά απόφαση δεν λήφθηκε. Δεν έγινε παρά μόνο μια από τις γνωστές εθιμοτυπικές συναντήσεις - συζητήσεις. Η άποψη μας είναι πως το έργο των αιρετών  εκπροσώπων μας θα το κρίνουμε κυρίως από τις θέσεις και τις προτάσεις – αποφάσεις τους  εκεί που τους εκλέξαμε, δηλαδή στο υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ Καστοριάς), μετά το τέλος ή κατά τη διάρκεια της θητεία τους χωρίς βιασύνη (όχι με κριτήρια τις δημόσιες σχέσεις τους και από το αν τακτοποίησαν ημετέρους) σε συνδυασμό με την ουσιαστική ενημέρωση μας για σημαντικά θέματα που μας απασχολούν.
            Ενώ λοιπόν οι μισθοί μας συνεχώς μειώνονται, η αξιολόγηση και οι απολύσεις χτυπούν την πόρτα μας, οι οργανικές θέσεις μας κινδυνεύουν, η δημόσια εκπαίδευση διαλύεται, ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ασχολούνται με το πώς θα σπιλώσουν τους ανεξάρτητους και τον αιρετό της. Στην ενημέρωση της ΔΟΕ στα Ιωάννινα, οι συνάδελφοι των κομμάτων τους (χωρίς ίχνος αυτοκριτικής) μιλούσαν στο βήμα για αγώνα με ενότητα στον κλάδο. Έτσι εννοούν μάλλον την ενότητα, ενότητα ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ!
            Συνάδελφοι/σσες τα πράγματα από ότι φαίνεται θα γίνουν  χειρότερα σε όλους τους τομείς. Θα σας πουν σε λίγο ότι οι Ανεξάρτητη Κίνηση φταίει  για τη σημερινή κατάντια μας αλλά και για τη μελλοντική! Στο χέρι μας είναι, όσο  υπάρχει ακόμη δημοκρατία, να τα αλλάξουμε. Εμείς δεν θα τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε γιατί πιστεύουμε στην κρίση σας και πως μέσα από έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
                                                                                Με τιμή
                                            
                        Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Ν. Καστοριάς
                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: