Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Η εκπαίδευση,  οι εκπαιδευτικοί αλλά και η ελληνική κοινωνία δέχονται απανωτά χτυπήματα από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας. Τα κοινωνικά αγαθά βρίσκονται στο στόχαστρο, απαξιώνονται, συρρικνώνονται. Η βαρβαρότητα έχει μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση.

Η απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί παρά να δοθεί συλλογικά και ενωτικά και χωρίς αγκυλώσεις, στερεοτυπικές αντιλήψεις και λογικές του παρελθόντος.

Αυτόκλητοι σωτήρες που προέκυψαν από παρθενογένεση, δεν υπάρχουν. Όσοι φαντασιώνονται τους εαυτούς τους ως τέτοιους, είναι βέβαιο πως εκτός από τη συλλογικότητα βλάπτουν και τους ίδιους τους εαυτούς τους.


Η συνεργασία και η σύνθεση, μόνο στο μυαλό κάποιων έχει αρνητικά χαρακτηριστικά. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα, ότι από κάποιους κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το αν τους συμφέρει ή όχι. Αν συνεργάζονται και συνθέτουν  οι ίδιοι, τότε η συνεργασία είναι καλή και για το συμφέρον του κλάδου!! Αν συνεργάζονται άλλοι, τότε έχει χαρακτηριστικά συναλλαγής και είναι κακή!

Αυτές όμως είναι αντιλήψεις που έρχονται από το παρελθόν. Το γεγονός ότι επιχειρούν να τις εκφράσουν πρόσωπα που αποφάσισαν όψιμα να ασχοληθούν, δεν τις κάνει αυτόματα προοδευτικές και σωτήριες.

Η τελευταία διετία λειτουργίας του ΔΣ, απέδειξε ότι όχι απλά δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που δήθεν θα έφερναν κάποιοι, αλλά και ότι η συλλογικότητα και ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης είναι ζητούμενα για αρκετούς.

Η απραξία, η γραφειοκρατία και η απομαζικοποίηση του κινήματος για τα οποία κατηγορούν τους άλλους, χαρακτήρισαν τη λειτουργία του ΔΣ. Όλοι αντιλήφθηκαν ότι δεν υπήρχαν νέες προτάσεις και ιδέες, ότι για να είσαι αποτελεσματικός, δεν αρκούν τα παχιά λόγια χωρίς κανένα προσωπικό κόστος.

Αποφασίσαμε να ξεφύγουμε από το παρελθόν και να εγκαινιάσουμε μία νέα λογική και οπτική του κινήματος, στην οποία θα χωρούν ΟΛΟΙ. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς ψευτοπροοδευτικά πιστοποιητικά, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμβάλλει θετικά. Όχι άλλη γκρίνια, μιζέρια και παρακμή γιατί όλα αυτά δε λύνουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να βοηθήσουν, να προσφέρουν, να συνδιαμορφώσουν, να διεκδικήσουν.

    Βόλτση Αγγελική
Κώστα Θάλεια
   Μαλέα Βασιλική
   Πάτρας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: