Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Απάντηση Συλλόγου σε φραστικές επιθέσεις εναντίον μελών του από εκπρόσωπους ΟΤΑ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς


Στην εποχή της βαρβαρότητας που βιώνουμε, κάποιοι επιλέγουν την κοινωνική ανθρωποφαγία ως δήθεν λύση στα προβλήματά τους. Προσεγγίζοντας την πραγματικότητα με εντελώς λανθασμένη οπτική, στοχοποιούν πρόσωπα και χρεώνουν ευθύνες ως υπέρτατοι κριτές και δικαστές των πάντων.

Ο πολύπαθος χώρος της εκπαίδευσης χρειάζεται τη στήριξη όλων των παραγόντων της κοινωνικής ζωής, χρειάζεται ενότητα, σύνθεση, στόχους, όραμα, συντονισμένη δράση. Δεν έχει ανάγκη από κραυγές, από εξαλλότητα, από αναζήτηση ύποπτων σχεδιασμών, όταν τέτοιοι δεν υπάρχουν.

Καταδικάζουμε, τις απαράδεκτες λογικές διαχωρισμού της εκπαιδευτικής κοινότητας με βάση την καταγωγή του καθενός, όχι απλά γιατί περιέχει στοιχεία ρατσισμού αλλά γιατί είναι κατώτερη της κρισιμότητας των καιρών. Δεν υπάρχουν κοινωνικά ευαίσθητοι, ντόπιοι εκπαιδευτικοί και κοινωνικά ανάλγητοι «ξένοι»! Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αγωνιούν, που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους. Όλοι αυτοί χρειάζονται στήριξη, ενθάρρυνση, αλληλεγγύη.

Οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί, όταν  ιδιαίτερα προέρχονται από άτομα που έχουν δημόσιο λόγο και ηγούνται δημοκρατικών θεσμών, μπορεί να τροφοδοτήσουν αρρωστημένα μυαλά και να οδηγήσουν σε πράξεις βιαιοπραγίας, όπως πρόσφατα συνέβη στο νομό μας. Ο καθένας έχει δικαίωμα και υποχρέωση σοβαρά και υπεύθυνα να έχει  θέση και άποψη σε θέματα επικαιρότητας. Δεν μπορούμε, όμως, να ανεχθούμε χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και όλου του κλάδου, σε όποια θέση κι αν υπηρετούν.

 Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, απαιτείται από όλους σεβασμός σε βασικές αρχές ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!! Ο σεβασμός της διαφορετικότητας , ο διάλογος, η ανάπτυξη επιχειρημάτων μπορούν να οδηγήσουν σε σύνθεση. Ο καθένας λοιπόν από τη μεριά του, ας φροντίσει να ενεργεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Καλούμε την κοινωνία της Καστοριάς να απομονώσει αυτές τις ελάχιστες φωνές διχασμού και να οργανώσει μαζί με όλο το κίνημα την αντίσταση στη βαρβαρότητα που έχει μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!


Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                            Η Γενική Γραμματέας

Μαλέα Βασιλική                                                             Κώστα Θάλεια     

Δεν υπάρχουν σχόλια: