Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. N.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                     
Καστοριά 11/09/2013

                                                                                                
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Μικροί μας μαθητές, 

εμείς οι δάσκαλοι της Π.Ε. Καστοριάς θα θέλαμε να σας ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ , με υγεία , όρεξη για μάθηση, χαρά και δημιουργία!!!

Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ και σε σας!!!
Απευθυνόμαστε σε σας που οι είστε οι συνοδοιπόροι και αρωγοί μας στο γεμάτο προκλήσεις μονοπάτι της μάθησης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

Η σχολική χρονιά ξεκινά με αναστάτωση, αναταραχή και ανασφάλεια. Σήμερα πρώτη μέρα Αγιασμού και ακόμα υπάρχουν κενά στα σχολεία. Υπάρχουν δάσκαλοι που δεν ξέρουν που θα υπηρετήσουν. Δάσκαλοι που θα ήθελαν να είχαν το χρόνο να προετοιμαστούν για την τάξη που θα αναλάβουν. Σχολειά που θα ήθελαν να προγραμματίσουν τη λειτουργία και τις δράσεις τους.

Το Υπουργείο με μια  απόφαση του στη λογική των μνημονίων, και της αποδόμησης των κοινωνικών αγαθών, αρνήθηκε να αποσπάσει δασκάλους σε κενά λειτουργικά κοντά στο σπίτι και στην οικογένειά τους. Ταυτόχρονα δε διορίζει αναπληρωτές. Τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους. Για να καλύψει τις ανάγκες αυτές πιέζει για σύμπτυξη τμημάτων και τάξεων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, καταργεί ολοήμερα και ενισχυτική διδασκαλία.


Πρακτικά αυτό σημαίνει πως από δω και πέρα οι μαθητές θα στοιβάζονται ανά 27 σε αίθουσες και κτίρια παιδαγωγικά απαράδεκτα με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την μόρφωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

Το ολοήμερο σχολείο που έδινε νέες ευκαιρίες στα παιδιά και διευκόλυνε τους γονείς αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο. Τα παιδιά με κάποιες δυσκολίες θα στερηθούν τη βοήθεια της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταργηθούν σχολεία και τα παιδιά να αλλάξουν σχολεία μακριά από τη θαλπωρή της οικείας γειτονιάς.

 Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τα σχολεία  με πενιχρές  χρηματοδοτήσεις γεγονός που αναγκάζει πολλές φορές εσάς, τους γονείς, να βάζετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε μια εποχή που πολλές οικογένειες έχουν χτυπηθεί από την ανεργία και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε με χιλιάδες εκπαιδευτικούς εκτός σχολείου και χιλιάδες μαθητές χωρίς δασκάλους. Η αναλγησία αυτών που αντιμετωπίζουν τη ζωή όλων μας και  το μέλλον των παιδιών μας με κριτήρια οικονομικού και λογιστικού χαρακτήρα είναι ώρα να ανατραπεί!

Η επένδυση στην Παιδεία είναι η μόνη διέξοδος από την οικονομική και ηθική κρίση που όλοι βιώνουμε!

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση!Ζητάμε απ’ όλους εσάς να αγωνιστείτε μαζί μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν την λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: