Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου για την άρση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ    
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                             Καστοριά, 22/09/2013        
Αλ. Παπάγου 18                                                                        Αριθμ.Πρωτ.: 188      
T.K. 52100,  Καστοριά
Πληρ.: Μαλέα Βασιλική                                      
(6932489615)                                               
                                                                                      Προς:
·         Τα μέλη του συλλόγου μας
·        ΜΜΕ
                                                          
                                  


                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
για την άρση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας


"Απαράδεκτο να βάλλεται το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του"


Μετά τη λεηλασία μισθών και συντάξεων οι τοποτηρητές του μνημονίου μεθοδεύουν πλέον το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, προκειμένου οι τράπεζες που διασώθηκαν με χρήματα των φορολογουμένων να βγάλουν στο σφυρί, αντί πινακίου φακής, χιλιάδες σπίτια του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού. Η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τρόικα, μετά από τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις και την κατάργηση δημοσίων κοινωνικών αγαθών, την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, προετοιμάζει ρυθμίσεις για κατάσχεση ακόμη και της πρώτης κατοικίας, σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων.


Αποκρύπτουν το γεγονός ότι ίδιοι, με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, είναι οι υπεύθυνοι για τη ραγδαία μείωση των εισοδημάτων, εξαιτίας της οποίας αδυνατούν χιλιάδες άνθρωποι να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες ζωής και ακόμη δε περισσότερο δεν μπορούν  να εξυπηρετήσουν πλέον τα δάνεια της βασικής τους κατοικίας. Μέσα σε αυτή τη δραματική πραγματικότητα, μεθοδεύουν τρόπους για να πετάξουν έξω από τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους.
Τα κοινωνικά κριτήρια, τα οποία επικαλούνται, είναι μία προκλητική κοροϊδία, ιδιαίτερα στη χώρα μας που η πλειοψηφία της κοινωνίας, αντιμετωπίζει, σε μεγάλο βαθμό, ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.
Τα στεγαστικά δάνεια δεν αποπληρώνονται όχι διότι δεν θέλουν οι δανειολήπτες αλλά διότι δεν μπορούν.
O Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Π.Ε Καστοριάς δηλώνει καθαρά και σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει, μετά τη λεηλασία του εισοδήματος μας, τη διάλυση των υπηρεσιών, τις απολύσεις εργαζομένων και τις κατασχέσεις των σπιτιών μας. Το ποτήρι ξεχείλισε.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και δυναμώνει με απεργίες, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, θα αντισταθούμε για να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και τους εκφραστές τους.
Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: