Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα τρέχοντα θέματα της Εκπαίδευσης και να ζητήσουμε τη στήριξη σας στα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας για μια Δημόσια , Δωρεάν , Ποιοτική Εκπαίδευση.

Οι περιοριστικές πολιτικές που μας έχει επιβάλλει η ΤΡΟΪΚΑ έχουν άμεσες, αρνητικές επιπτώσεις στην Εκπαίδευση και την Υγεία. Έχουν οδηγήσει τους συναδέλφους σε δραματική οικονομική κατάσταση. Νεοδιόριστοι συνάδελφοι μας υπηρετούν σε όλη την Ελλάδα με 600 Ευρώ.
  •  Η αργοπορία στις ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στον εκπαιδευτικό κόσμο, καθώς, ενώ ανοίγουν τα σχολεία, 10.000 εκπαιδευτικοί δε γνωρίζουν σε ποια θέση θα υπηρετήσουν. Θεωρούμε πώς όλα θα έπρεπε να γίνονται αν είναι δυνατό με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να γνωρίζουν όλοι που θα υπηρετήσουν και να μπορεί να γίνει σωστός προγραμματισμός στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ζητάμε την ικανοποίηση όλων των αποσπάσεων όπου υπάρχουν κενά.
  • ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ: Οι πρωτοφανείς και αδιαφανείς διαδικασίες μετατάξεων με τη μη ανακοίνωση των μορίων των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών εγείρει αμφιβολίες και δημιουργεί σκιές εκεί όπου θα έπρεπε να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία. Επίσης με τη διαδικασία αυτή αδικούνται οι συνάδελφοι της Π.Ε. καθώς δε δόθηκαν σε αυτούς οργανικές θέσεις, οι οποίες προκηρύχτηκαν τώρα, και όχι όταν έκαναν αιτήσεις. Ζητάμε την επαναμοριοδότηση των συναδέλφων της Δ.Ε. έτσι ώστε να γίνει ίσοις όροις η τοποθέτηση τους.

  • Οι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και η δραματική μείωση του αριθμού των αναπληρωτών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα σχολεία.
  • Ο φόβος των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ δημιουργεί επιπλέον άγχος και ανασφάλεια στους εκπαιδευτικούς και επηρεάζει το έργο τους.
  • ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Με τα ελάχιστα κονδύλια για λειτουργικές δαπάνες και τα μηδενικά για επισκευές δυσχεραίνεται η λειτουργία των σχολείων και επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό μας με τις  χαμηλές θερμοκρασίες και το μακρύ χειμώνα στα σχολεία. Τα έξοδα για  πετρέλαιο θέρμανσης είναι δυσβάσταχτα τόσο στις σχολικές επιτροπές, όσο και στις οικογένειες των μαθητών μας.
  • ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Η αργοπορία στην έκδοση εγκυκλίου για προσλήψεις ειδικών παιδαγωγών οι οποίοι όπως φαίνεται θα προσληφθούν μετά τις αρχές Οκτωβρίου.  Οι  συνάδελφοι της  Ειδικής Αγωγής  κρατούνται χρόνια τώρα σε ομηρία καθώς δε διεξάγεται  ΑΣΕΠ και δε γνωρίζουν αν και πότε και πού θα εργαστούν. Θα πρέπει να ενσκήψουμε με περισσότερη ευαισθησία στην Ειδική Αγωγή .
  • ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Χιλιάδες προνήπια βρίσκονται εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου, σε μια εποχή κρίσης. Η παιδεία μπαίνει στην κληρωτίδα!!! Επίσης ζητάμε την εφαρμογή της θεσμοθέτησης του ωραρίου των νηπιαγωγών.
  • ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: Το επίδομα θέσης να δοθεί στους αναπληρωτές αναδρομικά.
  • ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: όπου χρειαστεί να γίνουν συγχωνεύσεις να γίνονται με παιδαγωγικά και μόνο κριτήρια και όχι με λογιστικούς υπολογισμούς και σύμφωνα με τις αποφάσεις  των μελών  της εκπαιδευτικής κοινότητας που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.
  • Θεωρούμε σημαντικό τον εξορθολογισμό των  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, καθώς εδώ και χρόνια, ενώ βλέπουμε να μειώνεται δραματικά το εισόδημα ,να μην έχουμε κατ΄ουσία υγειονομική περίθαλψη κι ασφάλεια, οι δημόσιες υπηρεσίες στεγάζονται σε ιδιωτικούς χώρους, παρότι θα μπορούσε να γίνει χρήση δημόσιων κτιρίων που έχουν μείνει άδεια.  





Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν.Καστοριάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια: