Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΔΕΔΥ: εβδομάδα αγωνιστικών δράσεων στο Δημόσιο


Όπως είναι γνωστό, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή του, την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, έλαβε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για κλιμάκωση και εντατικοποίηση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα ενάντια στην καταστροφική για το κοινωνικό σύνολο, ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Σήμερα που οι σχεδιασμοί Κυβέρνησης και Τρόικας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θίγουν το σύνολο των χώρων του Δημοσίου και συνεπώς συνολικά το δημόσιο συμφέρον είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να οργανώσουμε με τον πιο συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο τον κοινό μας αγώνα, βασιζόμενοι στη μεταξύ μας αλληλεγγύη, τη συνεννόηση, τη συνεργασία και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε.

Έπειτα, λοιπόν, από την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και σε ό,τι αφορά τον κεντρικό σχεδιασμό σχετικά με τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, υπογραμμίζουμε τα εξής:

1. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα επιδιώξει ύστερα από συνεννόηση με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τους Κοινωνικούς Φορείς, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, να διευρύνει τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο διάστημα.

2. Καλούμε τις Ομοσπονδίες-Μέλη μας και τα Σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο να μεριμνήσουν για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων, η παραπέρα πορεία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μορφών τους.

3. Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών-Μελών της, για να εκτιμηθούν οι έως τότε εξελίξεις και να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο, για να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

4. Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 θα συνέλθει το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.


Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τη διοργάνωση της 48ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης στο Δημόσιο Τομέα, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013, το χρονικό διάστημα που απομένει έως την Τρίτη 17/09/2013 θα πρέπει να πραγματοποιηθούν:

1. Συνεδριάσεις Δ.Σ. Πρωτοβαθμίων Συλλόγων για οργάνωση συμμετοχής στη 48ωρη Απεργία.

2. Έκδοση Δελτίου Τύπου και Ανακοίνωσης από κάθε Ομοσπονδία και Σωματείο για συμμετοχή στην Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα της 48ωρης Απεργίας (Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος).

3. Πρόγραμμα συγκεντρώσεων και επισκέψεων στους χώρους εργασίας από τις Ομοσπονδίες και κοινά κλιμάκια με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

4. Διανομή υλικού της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

5. Διοργάνωση Συνεντεύξεων Τύπου από κάθε Ομοσπονδία ή/και κοινών Συνεντεύξεων Τύπου με τη συμμετοχή περισσότερων της μίας Ομοσπονδίας για την ανάδειξη των προβλημάτων διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Υποδομών και Κοινωνικών Υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε κάθε τομέα – Ανάπτυξη άλλων μορφών προβολής και ενημέρωσης των πολιτών.

6. Ανάρτηση πανό από στις Ομοσπονδίες και  τα Σωματεία στην είσοδο ή σε σημεία των χώρων εργασίας, ιδιαίτερα σε κεντρικά σημεία (π.χ. στην Αθήνα σε Λ. Μεσογείων, στην Πανεπιστημίου, στην Λ. Αλεξάνδρας κ.λπ.)

7. Προσδιορισμός προ-συγκεντρώσεων από κάθε Ομοσπονδία, για οργανωμένη συμμετοχή από τους χώρους εργασίας στα Συλλαλητήρια και τις Απεργιακές Συγκεντρώσεις.

8. Πανό στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από κάθε Ομοσπονδία και κάθε Σύλλογο.


Διευκρινίζεται ότι ειδικά για το διήμερο της 48ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2013, το οποίο αποτελεί βήμα πύκνωσης της δυναμικής, καθώς και βάση συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα μας:

-Την πρώτη ημέρα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί το Συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος και ώρα 11.30 π.μ.

-Η δεύτερη ημέρα, Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διοργάνωση διαφόρων μορφών δράσης, εντός και εκτός κάθε Υπηρεσίας, Οργανισμού ή Υπουργείου (Συγκεντρώσεις, Παραστάσεις Διαμαρτυρίας ή κάθε άλλη μορφή που οι Ομοσπονδίες και οι Σύλλογοι κρίνουν ότι συσπειρώνει και κινητοποιεί τους εργαζόμενους – μέλη μας, ενισχύει την αγωνιστική μας δράση και προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις θέσεις και απόψεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κινήματος στην υπόλοιπη Κοινωνία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: