Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Παράλληλες στηρίξεις με το σταγονόμετρο!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά 11/10/2013
Αλ. Παπάγου 18                                                                  Αρ. Πρωτ.: 222
T.K. 52100,  Καστοριά
sepekastorias@gmail.com 

                                                                                                                                                Προς :                                                                                                                                                         Τα μέλη του συλλόγου μας
                                                                                            Κοιν: 
                                                                                            ΜΜΕΑνακοίνωση

Η Ειδική Αγωγή στο Απόσπασμα!

Παράλληλες στηρίξεις με το σταγονόμετρο!


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 Για μια ακόμη φορά το υπουργείο έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο απέναντι στους μαθητές που έχουν ανάγκη την παράλληλη στήριξη για την ένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Διόρισε, με το σταγονόμετρο, αναπληρωτές συναδέλφους ΠΕ 70 και ΠΕ 60 γενικής παιδείας αγνοώντας επιδεικτικά τους συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής.

 Έτσι, στην Π. Ε. Καστοριάς, ενώ οι πιστοποιημένες από δημόσιους φορείς ανάγκες για παράλληλη στήριξη ήταν 17, ήρθαν μόλις 9, αναγκάζοντας το οικείο ΠΥΣΠΕ, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει το σύνολο των αιτήσεων, να οδηγηθεί σε λύση ανάγκης, μοιράζοντας τους συναδέλφους στο σύνολο των παιδιών. Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε ότι, οι μαθητές που χρειάζονται παράλληλη στήριξη, τη χρειάζονται από το πρώτο λεπτό της παρουσίας τους στο σχολείο μέχρι τη στιγμή της αποχώρησης τους από αυτό και όχι για κάποιες ημέρες ή ώρες!! Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν να οδηγηθούν στην απόγνωση οι γονείς που αναγκάζονται, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να πληρώνουν από την τσέπη τους ιδιώτες για την καλύτερη υποστήριξη των παιδιών τους!!!


Ως σύλλογος Εκπαιδευτικών απαιτούμε:

 • Την άμεση κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη καθώς και τη στελέχωση των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης με εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής.

 • Την άμεση και ουσιαστική επιμόρφωση από το σχολικό σύμβουλο Ειδικής Αγωγής όλων των συναδέλφων που ορίστηκαν για παράλληλη στήριξη, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο έργο τους.

Τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες, έχουν το ίδιο, συνταγματικά κατοχυρωμένο, δικαίωμα για μάθηση με κάθε μαθητή στην πατρίδα μας. Με ημίμετρα και «μεσοβέζικες» λύσεις δεν προσφέρεται καμία υπηρεσία!!

Όλοι οι μαθητές είναι ίσοι!!!

Κανείς μαθητής χωρίς παράλληλη στήριξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: