Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΔΟΕ: Να σταματήσει η ομηρία των συναδέλφων μας


Συμπληρώνεται το πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους και ακόμα αναζητείται το αυτονόητο. Οι υπηρεσιακές μεταβολές που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Τρανταχτό παράδειγμα οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.


Παρά το γεγονός ότι το ΚΥΣΠΕ έχει αποφασίσει για αποσπάσεις εκπαιδευτικών εκατοντάδες από αυτούς παραμένουν ακόμα στην οργανική τους θέση χωρίς να έχουν μετακινηθεί. Την ίδια ώρα δημιουργείται αναστάτωση στους ίδιους και αρκετοί από αυτούς αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού και επιδεινώνονται  τα προβλήματα υγείας.

Επίσης εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις απόσπασης και συνάδελφοί μας παραμένουν σε «εργασιακή ομηρία» ανησυχώντας έντονα για το εάν και πότε θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους συνεχίζοντας να είναι αντιμέτωποι με τα οξυμμένα προβλήματα (υγείας, οικονομικά, οικογενειακά, κλπ.). για τα οποία αιτήθηκαν την υπηρεσιακή μεταβολή.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να:
-Υλοποιηθούν οι αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ και οι συνάδελφοί μας που έχουν πάρει απόσπαση να μετακινηθούν άμεσα

-Να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις απόσπασης που παραμένουν σε εκκρεμότητα και να σταματήσει η εργασιακή ομηρία των συναδέλφων μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: