Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΔΟΕ για την ανάγκη επανόρθωσης αδικιών από τις ενέργειες Υπουργείου, Περιφερειών και ΠΥΣΠΕ


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από την έναρξη της σχολικής χρονιάς κατήγγειλε με κάθε τρόπο την αλυσίδα  παράνομων  ενεργειών  που ξεκίνησαν από το, έωλο νομικά κι απαράδεκτο παιδαγωγικά, έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας στις 9/9/2013 με βάση το οποίο θεωρήθηκαν ως «πλεονασματικοί» εκατοντάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι μετακινήθηκαν σε άλλο ΠΥΣΠΕ από αυτό στο οποίο ανήκουν οργανικά.


Με σειρά αποφάσεών του (12,17,19,22 και 24 Σεπτεμβρίου) το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τόνισε πώς δεν αποδέχεται αυτές τις μεθοδεύσεις που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό προχώρησε, πέρα από την καταγγελία των πράξεων της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης, και σε σειρά ενεργειών νομικού χαρακτήρα (εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Παιδείας και προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, αιτήσεις αναστολής και ακύρωσης κατά των αποφάσεων μετακίνησης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ).

Αναδείξαμε, επίσης, το τεράστιο ζήτημα που δημιουργείται από το γεγονός ότι Διευθυντές Εκπαίδευσης υποκαθιστούν τη λειτουργία των ΠΥΣΠΕ, τα οποία έχουν καταστήσει ανενεργά μη καλώντας τα σε συνεδρίαση (περίπτωση αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας κ.α.), τοποθετώντας  μόνοι τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς και προχωρώντας σε εκτέλεση πάσης φύσης πράξεις, αρμοδιότητας των ΠΥΣΠΕ και όχι δικής τους.

Τα παραπάνω φαινόμενα δυστυχώς συνεχίζουν να υφίστανται. Αυθαίρετες μετακινήσεις, μη πραγματοποίηση αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε θέσεις απ’ όπου μετακινήθηκαν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί σε πάρα πολλά ΠΥΣΠΕ της χώρας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει, για μια ακόμη φορά, την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να ενεργούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος σχετικά με τη λειτουργία των ΠΥΣΠΕ και να άρουν άμεσα όλες τις αδικίες στις οποίες έχουν υποβληθεί εκατοντάδες συναδέλφων μας.

Ειδικά για τις περιπτώσεις, όπως αυτή της Περιφέρειας Αττικής, θεωρούμε αυτονόητο πως οι εκπαιδευτικοί που παρανόμως απομακρύνθηκαν από το ΠΥΣΠΕ στο οποίο ανήκουν, και στη θέση τους τοποθετήθηκαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στις θέσεις τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: