Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου για Συνάντηση Συλλόγου με Σχολικούς Συμβούλους



Δελτίο Τύπου
για τη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου με τους σχολικούς Συμβούλους


Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς στο πλαίσιο υλοποίησης απόφασης του που αφορά στον τρόπο αντίδρασης του κλάδου στην επικείμενη αξιολόγηση-χειραγώγηση του εκπαιδευτικού, είχε συνάντηση, μετά από αίτημά του, με τους σχολικούς συμβούλους του νομού, την Τετάρτη 11/12/2013 στα γραφεία της Διεύθυνσης ΠΕ Καστοριάς.

-Το ΔΣ ομόφωνα κατέθεσε τη διαφωνία του στην αξιολόγηση που στοχοποιεί τον εκπαιδευτικό και  επιδιώκει, ολοφάνερα, να αθωώσει την πολιτεία από τις διαχρονικές της ευθύνες για την εγκατάλειψη και αποσάθρωση του Δημόσιου Σχολείου και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.


Η «αθώα» αυτοαξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεκομμένη από την πραγματικότητα των νόμων 3848/10 και 4024/11 και δεν είναι τίποτα λιγότερο από το πρώτο στάδιο εφαρμογής της τιμωρητικής αξιολόγησης – χειραγώγησης που ως στόχο δεν έχει την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, αλλά τη χειραγώγηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη μισθολογική καθήλωση  και τη δημιουργία δεξαμενής διαθεσιμότητας και απολύσεων .

Οι μεταρρυθμίσεις σε μια δημοκρατική πολιτεία δεν επιβάλλονται άνωθεν αλλά είναι προϊόν διαλόγου και σύνθεσης. Η άρνηση ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς οδηγεί σε καχυποψία, ανησυχία  και Το Υπουργείο αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς κατά το δοκούν, απαξιώνοντας το έργο και την προσφορά τους.

-Οι σχολικοί σύμβουλοι δήλωσαν πως κατανοούν τις αιτιάσεις και ανησυχίες των συναδέλφων, είναι όμως υποχρεωμένοι να επιμορφώσουν τους διευθυντές και μας διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά πως δεν έχουν καμία οδηγία, ενημέρωση για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Έχουν και αυτοί τις επίσημες θέσεις τους για την αξιολόγηση που εκφράζονται από το συνδικαλιστικό τους όργανο, την  Π.Ε.Σ.Σ, αλλά και αυτοί δεν κλήθηκαν σε διάλογο για να τις καταθέσουν.

-Στη συνάντηση είχαν κληθεί από το ΔΣ του συλλόγου και οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ. Οι δύο αιρετοί δήλωσαν πως διαφωνούν με το σύλλογο και τη  ΔΟΕ  κατηγορώντας την πως δε έχει σταθερή θέση για την αξιολόγηση, την οποία αλλάζει κατά περίπτωση, συμφωνούν με τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης και διαφωνούν με τη θέση του κλάδου και του συλλόγου να αποτρέψει την υλοποίηση σεμιναρίων της αξιολόγησης.

Ως ΔΣ του Συλλόγου ΠΕ Ν. Καστοριάς, δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με όλο τον κλάδο για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουμε την επιστροφή του σχολείου σε αλήστου μνήμης εποχές.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: