Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση - Κάλεσμα για τα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ 
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά 13/12/2013
Αλ. Παπάγου 18                                                                  Αρ. Πρωτ.: 300
T.K. 52100,  Καστοριά
Πληροφ.:
Μαλέα Βασιλική 
Κώστα Θάλεια 
sepekastorias@gmail.com                                                                                                                               
                                                                                       Προς :
                                                                                       -Δ/ντή Π.Ε. Ν.Καστοριάς
                                                                                       -Δ/ντές-Προϊσταμένους
                                                                                       Σχολείων                                                                                                                                                   -Τα μέλη του συλλόγου μας     
                                                                                         Κοιν:
                                                                                        ΜΜΕ 
                                                                                 

Ανακοίνωση - Κάλεσμα
για τα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης

 Στις 5 /11 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Π.Δ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ ήδη το Υπουργείο με εγκύκλιο του προχωρά σε γενίκευση του θεσμού της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, με πρώτο βήμα τα “επιμορφωτικά σεμινάρια” των στελεχών εκπαίδευσης.

 Πανελλαδικά η προσπάθεια πραγματοποίησης αυτών των σεμιναρίων, όπου επιχειρήθηκε ακυρώθηκε μετά από τη δυναμική παρέμβαση των Συλλόγων. 

 Η «αθώα» αυτοαξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεκομμένη από την πραγματικότητα των νόμων 3848/10 και 4024/11, δεν είναι τίποτα λιγότερο από το πρώτο στάδιο εφαρμογής της τιμωρητικής αξιολόγησης – χειραγώγησης.

 Σε μια εποχή που η εκπαίδευση διαλύεται και ο εκπαιδευτικός στοχοποιείται με σκόπιμες ενέργειες και πολιτικές δεν μπορεί να συζητάμε για αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να κάνει τη δική της αυτοαξιολόγηση για να βελτιώσει η ίδια την πολιτική αυτή που διέλυσε τις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών.

 Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στα σχολεία και είναι αντίθετος σε κάθε μορφή αξιολόγησης – χειραγώγησης που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση πως οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς καταστάσεων σε εποχές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση όλων, θα βρει ολόκληρο τον κόσμο της εκπαίδευσης δυναμικά απέναντι.

 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν.Καστοριάς αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας, όπως έχει εξαγγελθεί και από τη ΔΟΕ (σχετ. έγγραφο με αρθμ.πρωτ.: 437 / 26 - 11 - 2013, σε κάθε απόπειρα πραγμάτωσης αντίστοιχων σεμιναρίων), την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, από 10:00π.μ. - 13:00, ημέρα και ώρα πραγματοποίησης του σεμιναρίου των σχολικών συμβούλων για την αυτοαξιολόγηση, προκειμένου να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.


Καλούμε 

όλους τους συναδέλφους Διευθυντές-Προϊσταμένους Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, να καταδικάσουν με τη στάση τους (αποχή από τα σεμινάρια) την υλοποίηση των σεμιναρίων επιμόρφωσης στο Νομό μας.

όλους τους συναδέλφους - μέλη του Συλλόγου μας να συμμετέχουν στην 3ωρη στάση εργασίας και να στηρίξουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις, που θα πραγματοποιηθούν για την ακύρωση των σεμιναρίων, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 10:30π.μ. συγκέντρωση έξω από το 9ο Δημ. Σχολείο Καστοριάς.

Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων κρίνεται αναγκαία!!!
Κανείς δεν περισσεύει!!! 
Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι πρωτεύοντα ρόλο στην αξιολόγηση πρέπει να έχει ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο οποίος μπορεί να διαμορφώσει την δική του θέση και δυναμική καθορίζοντας τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Απέναντι σε μια τέτοια επιθετική πολιτική η απάντηση όλων μας, θα πρέπει να είναι ενιαία και δυναμική, με στόχο την ανατροπή των αποφάσεων που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.

Όλοι μαζί ενάντια στην πολιτική διάλυσης της Εκπαίδευσης και του Δημόσιου Σχολείου!!!Δεν υπάρχουν σχόλια: