Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση - Καταγγελία και ο Ν.3848/10 (άρθρο 32, παρ.7)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά  06/02/2014
Αλ. Παπάγου 18                                                                  Αρ. Πρωτ.: 15
T.K. 52100,  Καστοριά
sepekastorias@gmail.com 

Πληροφορίες:
Μαλέα Βασιλική  
Κώστα Θάλεια   
sepekastorias@gmail.com                                                                                                                       Προς :
                                                                                            Τα μέλη του συλλόγου μας
                                                     Κοιν.:
                                                     ΔΟΕ


Ανακοίνωση - Καταγγελία

      Η στάση του Συλλόγου απέναντι στα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης, που σύμφωνα με το Ν.3848/10 (άρθρο 32, παρ. 7) οδηγεί και στην ατομική αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, είναι η συνολική άρνηση συμμετοχής στα σεμινάρια που γίνονται από τους σχολικούς συμβούλους.

      Υπάρχουν δυστυχώς, σχολικοί σύμβουλοι που δεν ακολουθούν τη νόμιμη διαδικασία (έγκριση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων) και εκ του πονηρού και προσχεδιασμένα επιχειρούν επισκέψεις στα σχολεία της Περιφέρειάς τους και άτυπα προσπαθούν να ενημερώσουν τους συναδέλφους.

      Κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε σε σχολεία του Νομού μας. Ενώ οι συγκεκριμένες σχολικοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν τα σχολεία μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων τους, εντελώς "αθώα", πρότειναν στους συναδέλφους να "συζητήσουν" και για την αυτοαξιολόγηση.

      Είναι, τουλάχιστον, αντιδεοντολογικό, τη στιγμή που έχει κηρυχτεί 2ωρη στάση εργασίας για τη μη πραγματοποίηση αντίστοιχης ενημέρωσης της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας και οι συνάδελφοι με την καθολική συμμετοχή τους σε αυτήν, την ακύρωσαν στην πράξη, κάποιοι, θέλοντας να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους προσπαθούν να διχάσουν τους συναδέλφους χρησιμοποιώντας τη δύναμη της θέσης τους.

      Είναι λυπηρό εντός του κλάδου να κατηγορούν το συνδικάτο και να παίζουν πόλεμο χαρακωμάτων με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών.


      Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς, ομόφωνα, καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες και δηλώνει ότι λόγο δίνουμε μόνο στους συναδέλφους και μαζί μ' αυτούς, ενωμένοι, θα πορευτούμε για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου, της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των Παιδαγωγικών Ελευθεριών. 





Ν. 3848/10 (άρθρο 32, παράγρ. 7 )



Δεν υπάρχουν σχόλια: