Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου για εγκύκλιο Υπουργείου για Αυτοαξιολόγηση - Συνάντηση ΔΣ με Δ)ντές και Προϊσταμένους σχολικών μονάδων του Νομού μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά  27/03/2014
Αλ. Παπάγου 18                                                                 Αρ. Πρωτ.: 36
T.K. 52100,  Καστοριά
sepekastorias@gmail.com 

Πληροφορίες:
Μαλέα Βασιλική  
Κώστα Θάλεια   
sepekastorias@gmail.com                                                                                                                        Προς :
                                                                                           Τα μέλη του συλλόγου μας
                                                       

                                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του Νομού μας, που δίνουν αυτήν την περίοδο ενωτικά και συλλογικά τον αγώνα ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση-χειραγώγηση, που προετοιμάζει δεξαμενές εκπαιδευτικών προς απόλυση και κατηγοριοποιεί τα σχολεία.

      Η καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών του Συλλόγου μας στην επιβαλλόμενη αξιολόγηση εκφράστηκε με τη συλλογή υπογραφών. Ανάλογο κύμα αντίδρασης υπήρξε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με συλλογή υπογραφών που έφτασε πανελλαδικά τις 58.560 και εκφράζει το 93% των ενεργών εκπαιδευτικών. Αποτελεί λοιπόν κοινή παραδοχή, πως ήταν ατυχείς οι προ ολίγων ημερών χαρακτηρισμοί του Υπουργού Παιδείας, που αποκάλεσε τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών ως «το κύκνειο άσμα μιας συντεχνίας, και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν". Από τη συλλογή υπογραφών προκύπτει, πως το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γύρισε την πλάτη στην επαναφορά του επιθεωρητισμού στην εκπαίδευση.

     Η πρωτοφανής αποφασιστικότητα και μαχητικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος δε, ανάγκασε τον Υπουργό Παιδείας μέσα σε κατάσταση πανικού να εκδώσει εγκύκλιο υποχρεωτικής εφαρμογής, που αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και κατάργησης της δημοκρατίας στο σύλλογο διδασκόντων και προσιδιάζει με επιστράτευση. Δυστυχώς, δεν κατανοούν στο Υπουργείο Παιδείας, πως στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης των παιδιών είναι πολύ δύσκολο να έχει επιτυχή εφαρμογή ένα νομοθέτημα, εφόσον δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης των εκπαιδευτικών.

      Στο πλαίσιο αυτό είναι καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία η εφαρμοζόμενη αξιολόγηση, καθώς και η ασκούμενη εκπαιδευτική πολιτική.

      Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραμείνουν ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο Σύλλογό μας και να περιμένουν τις αποφάσεις του Κλάδου.

      Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Νομού μας σε συνάντηση τη Δευτέρα 31/3/2014, ώρα 18:30 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς και να μην προβούν άμεσα σε καμία κίνηση συγκρότησης ομάδων μέχρι τότε.


Με ενότητα και αγώνα προασπίζουμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: