Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ψήφισμα διαμαρτυρίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ    
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                       Καστοριά 21/05/2014
Αλ. Παπάγου 18                                                                Αρ. Πρωτ.: 43
T.K. 52100,  Καστοριά
sepekastorias@gmail.com 

Πληροφορίες:
Μαλέα Βασιλική  
Κώστα Θάλεια   
                                                                                  Προς :
                                                                                  -Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε & Δ.Ε
                                                                                 Δυτ. Μακεδονίας
                                                                                  Κοιν.:
                                               -Μέλη του συλλόγου μας
                                                                                  -ΔΟΕ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

     Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς και οι Διευθυντές  του Νομού μας συμμετέχοντας στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΔΟΕ την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, ημέρες  εφαρμογής του προγράμματος Επιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης δηλώνουν την αγωνία και τον προβληματισμό τόσο το δικό τους όσο και των συναδέλφων για το μέλλον του δημόσιου σχολείου.

     Η ποσοτική και γραφειοκρατική λογική της επιχειρούμενης αξιολόγησης θα διαλύσει τις σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης μέσα στο σχολείο. Το δημοκρατικό παιδαγωγικό κλίμα  που επικρατεί σήμερα στο σχολείο μετατρέπεται σε κλίμα άκρατου ανταγωνισμού , καχυποψίας και ανασφάλειας με απρόβλεπτες συνέπειες στην Παιδεία της χώρας μας.

     Στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί για τα δεινά του εκπαιδευτικού συστήματος και επιβαρύνονται με ενοχικά σύνδρομα την ώρα που είναι, από την καθημερινή πράξη, επιβεβλημένη η επιβράβευση των προσπαθειών τους.

     Οι Διευθυντές του Ν. Καστοριάς, επίσης, δηλώνουν την  αντίθεσή τους

    -  στην  προσχεδιασμένη άρνηση αξιολόγησης των δομών της  Παιδείας- περιεχόμενο σπουδών, υποδομές, διοικητική οργάνωση -  από την ίδια την πολιτεία, η  οποία  και προηγείται  κάθε  βελτιωτικής πράξης για την αναβάθμιση του σχολείου.
     - στην  απουσία  εισαγωγικής  περιόδου ενημέρωσης και προετοιμασίας του  εκπαιδευτικού κόσμου για ένα τόσο κεφαλαιώδες θέμα,  που άπτεται της καθημερινής ζωής του  σχολείου, χώρου παιδαγωγικού, αξιακού, στάσεων ζωής και διαπροσωπικών σχέσεων με  ιδιαίτερο  περιεχόμενο  ,από κάθε άλλο χώρο εργασίας.

     Καμιά αξιολόγηση και καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και να έχει θετικά αποτελέσματα, όταν άνωθεν επιβάλλεται και δεν είναι προϊόν γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και την εκπαιδευτική κοινότητα.

     Στόχος και όραμά μας είναι η αναβάθμιση τόσο της Δημόσιας Παιδείας όσο και του ρόλου μας ως επιστήμονες  της Αγωγής.

     Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να δίνουμε, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, τον καθημερινό μας αγώνα για ένα σχολείο κυψέλη δημιουργίας, ένα σχολείο δημοκρατικό, αντάξιο των προσδοκιών του ελληνικού λαού.

Το ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: