Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση για επαναληπτική διημερίδα για την Αξιολόγηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ   
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                    Καστοριά 03/06/2014
Αλ. Παπάγου 18                                              Αρ. Πρωτ.: 47
T.K. 52100,  Καστοριά
sepekastorias@gmail.com 

Πληροφορίες:
Μαλέα Βασιλική  
Κώστα Θάλεια  
                                                                                     Προς :
                                                                      -Τα μέλη του συλλόγου μας
                                                                       -ΔΟΕ


Ανακοίνωση
για επαναληπτική διημερίδα
για την Αξιολόγηση

     Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς λαμβάνοντας υπόψη το νεώτερο έγγραφο της Περιφερειακής  Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας, με το οποίο καλεί τους συναδέλφους Διευθυντές του Νομού μας σε επαναληπτική διημερίδα για την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών, μετά τη σημερινή συνάντηση μαζί τους, δηλώνει τα εξής:

1.    Το Π.Δ. 152/13 περί αξιολόγησης προβληματίζει υπέρμετρα τον κλάδο και οι συνεχείς ματαιώσεις των διημερίδων επιβεβαιώνουν την πλειοψηφική άρνηση στην εφαρμογή του. Η πανελλήνια ματαίωση των «επιμορφωτικών» σεμιναρίων επιβεβαιώνει τη δομική δυσλειτουργία του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης. 

2.   Οι συνάδελφοι Διευθυντές στην Καστοριά σε ποσοστό 90% με την 48ωρη απεργία στις 20 -21/5/2013 και την άρνηση συμμετοχής τους  έστειλαν μήνυμα ενότητας και αγωνιστικής συλλογικότητας σε θέματα περιεχομένου Παιδείας. Έδωσαν και δίνουν έναν αγώνα για ένα παιδαγωγικά δημοκρατικό σχολείο. Στη δύσκολη τούτη οικονομική συγκυρία κατέθεσαν το μισθό τους στον κοινό αγώνα. Η απαξίωση τους από πρώην συναδέλφους και νυν καλοπληρωμένα στελέχη καταδεικνύει την αλλοτρίωση που φέρνει η εξουσία.

3.   Η σημερινή συνάντηση κατέδειξε, επίσης, πέρα από την αγανάκτηση για την έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης από τη διοίκηση, και την αδυναμία προσέλευσης στην μεθαυριανή επαναληπτική διημερίδα. Εγείρει πολλά ερωτήματα σε όλους η νεώτερη πρόσκληση στη διημερίδα εν μέσω περιόδου πολλαπλών και πολλών σχολικών δραστηριοτήτων που καθιστούν αναγκαία την παρουσία των διευθυντών στα σχολεία τους. Τα διοικητικά στελέχη αγνοούν, φαίνεται, τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στο τέλος της σχολικής χρονιάς και όχι μόνο.

     Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς καταδικάζει την προσπάθεια απαξίωσης των συλλογικών δράσεων που αντιδρούν σε αυτά που επιχειρούνται σε βάρος του δημόσιου σχολείου για χάρη ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία νέμονται οι λίγοι και αρεστοί και όχι το ίδιο το σχολείο που αιμορραγεί.

     Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν στο πλάι των διευθυντών που αυτή τη στιγμή στέκονται ως ανάχωμα στις πολιτικές διάλυσης του δημόσιου σχολείου!!!


           Αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας!!!  
  


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: