Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση για χορήγηση βεβαιώσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ    
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά 16/06/2014
Αλ. Παπάγου 18                                                                  Αρ. Πρωτ.: 51
T.K. 52100,  Καστοριά
sepekastorias@gmail.com 

Πληροφορίες:
Μαλέα Βασιλική  
Κώστα Θάλεια   
                                                                                             Προς :
                                                                                            -Τα μέλη του συλλόγου μας
                                                                                                                                                                                                                  

Ανακοίνωση

   Με το τέλος της σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς:

     1. Χαιρετίζει τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων που συστρατεύτηκαν με τη ΔΟΕ και το Σύλλογο και στέκονται αλληλέγγυοι και ενωμένοι ενάντια σε πολιτικές, που με τον ωραιοποιημένο μανδύα της αξιολόγησης, διαλύουν το παιδαγωγικό κλίμα ελευθερίας στο δημόσιο σχολείο και καθιστούν επισφαλή την επαγγελματική μας υπόσταση.

     Πέρα από προσωπικές μικροφιλοδοξίες και ατομικά συμφέροντα στάθηκαν δυναμικά βροντοφωνάζοντας της αντίθεση, τον προβληματισμό μας και τις ανησυχίες για το μέλλον του δημόσιου σχολείου.

  2. Υπό τη σκιά της επικρεμάμενης  αξιολόγησης παρατηρείται  μια «γενναιόδωρη» προσφορά βεβαιώσεων και καλλιεργείται μια βεβαιωσιοθηρία που υποσκάπτει το παιδαγωγικό έργο, αναμοχλεύει φόβους και τροφοδοτεί τον άκρατο ανταγωνισμό ανάμεσα σε σχολεία και συναδέλφους.

  Οι Εκπαιδευτικοί της Π.Ε. Ν. Καστοριάς έχοντας επίγνωση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού τους ρόλου υλοποιούν καινοτόμα προγράμματα  που βασίζονται στα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις των μαθητών τους, ώστε και η γνώση να γίνει πιο ελκυστική, να συνδεθεί με την καθημερινή ζωή και να αναπτυχθούν ολόπλευρα οι  μικροί  μαθητές. Τα προγράμματα, επίσης, αυτά τα κοινοποιούν στη σχολική  κοινότητα και στην τοπική κοινωνία, ώστε να γίνει κατανοητός ο σκοπός του σχολείου που σε πολλές περιπτώσεις είναι ασαφής και άγνωστος.


     Στόχος σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί και δε θα έπρεπε να αποτελεί η συλλογή βεβαιώσεων,  που ουσιαστικά δεν έχουν και κανένα αντίκρισμα. Δεν τιμά κανένα αυτή η χρήση βεβαιώσεων και ταυτόχρονα υποβαθμίζει το έργο και τις προθέσεις των εκπαιδευτικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: