Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση για παράλληλη στήριξη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ    
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά  01/10/2014
Αλ. Παπάγου 18                                                       Αρ. Πρωτ.: 67
T.K. 52100,  Καστοριά
sepekastorias@gmail.com 

Πληροφορίες:
Πάτρας Ιωάννης 
Κώστα Θάλεια  
                                                                                     Προς :
                                                                               -ΔΟΕ                                                         
                                                      -Τα μέλη του συλλόγου μας       



Ανακοίνωση
για παράλληλη στήριξη

     Ο Σεπτέμβρης τελείωσε και ένα σημαντικό κομμάτι μαθητών είναι ακόμα χωρίς εκπαιδευτικό ή ακόμα χειρότερα δεν έχουν πάει ακόμα στο σχολείο τους. Είναι οι μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες που αιτούνται παράλληλη στήριξη.

     Ο Ν. 3699/2008 για την ειδική αγωγή, προβλέπει τόσο την συνεκπαίδευση στο γενικό σχολείο για όλους τους μαθητές με ήπιες μαθησιακές δυσκολίες, όσο και τη συνεκπαίδευση παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με παράλληλη στήριξη από ειδικό εκπαιδευτικό. Παρ όλα αυτά όμως, μόλις πριν λίγες ημέρες έχουν σταλεί οι εγκρίσεις για τους μαθητές που είχαν μέχρι πέρυσι παράλληλη στήριξη, ενώ εκκρεμούν οι αιτήσεις των νέων μαθητών. Και φυσικά κανείς δεν ξέρει ακόμη πότε θα γίνει η πρόσληψη αναπληρωτών για να καλύψουν αυτά τα κενά και πόσα κενά θα καλυφθούν. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ένα δράμα ζουν αυτές τις μέρες τόσο, οι γονείς των μαθητών που έχουν στα χέρια τους εγκεκριμένη από το ΚΕΔΔΥ παράλληλη στήριξη, αλλά δεν ξέρουν αν τελικά καταφέρουν να την πάρουν στην πράξη, όσο και οι ίδιοι οι μαθητές που είτε πηγαίνουν στο σχολείο με συνοδό που πληρώνουν οι ίδιοι οι γονείς είτε παραμένουν σπίτια τους ακόμη, χωρίς να απολαμβάνουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της παιδείας!!

      Όπως γίνεται σε όλους αντιληπτό, αυτό το ευαίσθητο κομμάτι των μαθητών οδηγείται με πρόσχημα την κρίση, στον «καιάδα» της απομόνωσης και της έλλειψης μόρφωσης. Ένα κράτος για να λέγεται ευνομούμενο, πρέπει πρώτα από όλα και πάνω απ' όλα να εξασφαλίζει τα βασικά αγαθά στους πολίτες εκείνους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη!!

     Για όλους αυτούς τους λόγους ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

       • Την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των παράλληλων στηρίξεων, όπως αυτές εγκρίθηκαν από το ΚΕΔΔΥ


            •Την αποφυγή μεσοβέζικων λύσεων από τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης και την πίεση από όλους για την κάλυψη όλων των κενών. Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι ένας μαθητής με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες , έχει ανάγκη τον εκπαιδευτικό για παράλληλη στήριξη όλες τις ώρες του προγράμματος. Είναι τουλάχιστον παράλογο για δύο (2) ώρες να εγκρίνεται παράλληλη στήριξη και για τις υπόλοιπες ώρες όχι!!!!! Ας δοθεί ένα τέλος ΑΜΕΣΑ στην ομηρία των μαθητών και στην περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: