Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Εκδρομή συλλόγου τη 2η εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα

DROMEAS TRAVEL
TOUR OPERATOR
MESOLOGIOU  2,STAVROUPOLI
THESSALONIKI - GREECE
TEL: +30 2310 605900, FAX: +30 2310 640701
E-mail: info@dromeas-travel.gr

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 6 ημέρες


 1η ημέρα : ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκέντρωση  το βράδυ και  αναχώρηση   για  το Βελιγράδι με   ενδιάμεσες   στάσεις   για  καφέ και  Φαγητό.

 2η ημέρα : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  (Hotel Astoria)
Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Σερβίας τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση . Στην συνέχεια ξεκινάμε  την γνωριμία μας με την όμορφη πόλη θα δούμε το φρούριο Καλεμεγκντάν, με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης ,Θα δούμε επίσης τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου Επίσης Θα δούμε τα ερείπια από το παλιό τζαμί και τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό με τους τάφους των Σέρβων πριγκίπων του Οίκου Ομπρένοβιτς. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Σάββα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων και το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη. Στην συνέχεια, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα, το Εθνικό μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο , ένα κλασικό δείγμα βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Το απόγευμα ελεύθερο στην γραφική παλιά πόλη.


3η ημέρα : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (370 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας . Με την άφιξη ξεκινάμε την περιήγηση μας όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στην λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια .Συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Στον λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε τοπική ταβέρνα με παραδοσιακή μουσική .

4η ημέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ -ΒΙΕΝΝΗ
Πρωινό και αναχωρούμε για την αυτοκρατορική πόλη. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας   , θα δούμε την Ριγκ Στράσσε με το θαυμάσιο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφενμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την εκκλησία του Τάματος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας – το αριστούργημα του Σενμπρούν με τα 1.400 δωμάτια – και το ανάκτορο του Μπελβεντέρε. Μετά την ξενάγηση θα υπάρχει χρόνος για να κάνετε μια βόλτα στην Ελληνική συνοικία της πόλης. Επιστροφή στη Βουδαπέστη το απόγευμα

 5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ.
Πρωινό και αναχώρηση για εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά.Πρώτος μας σταθμός ο Αγ.Ανδρέας.Συνεχίζουμε για το Έστεργκομ,τη πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου,με τους τάφους των Καρδιναλίων και το θυσαυροφυλάκιο με τον  εκκλησιαστικό θησαυρό. .Τελευταίος μας σταθμός το Βισενγκραντ, παλιά έδρα των Ούγγρων βασιλιάδων. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια πανέμορφη κρουαζιέρα στα ήσυχα νερά του Δούναβη.

 6η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Πρωινό και γεμάτοι από όμορφες εικόνες παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.




14/04 HOTEL PARK IN RADISON 4* 239€ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η μεταφορά προς και από την Θεσσαλονίκη θα γίνει με λεωφορείο του γραφείου αν οι συμμετοχές είναι τουλάχιστον 20 άτομα.


Δήλωση συμμετοχών στην Ταμία του Συλλόγου, Βόλτση Αγγελική
ως το Σάββατο 4 Απριλίου.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν καινούρια ταυτότητα και να δηλώνουν τα στοιχεία τους (Όνομα με λατινικούς χαρακτήρες και αριθμό ταυτότητας).



Δεν υπάρχουν σχόλια: