Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ για την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδική αγωγή
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                          Καστοριά 28-3-17
Αλ.Παπάγου18                                                                   Αρ.Πρωτ. 51
T.K. 52100, Καστοριά
sepekastorias@gmail.com
Πληροφορίες: Κώστας Χατζηφωτιάδης
τηλ.6936931472
ΠΡΟΣ: Μέλη του Συλλόγου, Δ.Ο.Ε.
Δ/νση Π.Ε. Καστοριάς

ΨΗΦΙΣΜΑ
για την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδική αγωγήΤο Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά μας αιφνιδιάζει με την τροπολογία που κατέθεσε στις 23-3-2017, σχετικά με την διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών στις δομές ειδικής αγωγής.
Στην αιτιολογική έκθεση δηλώνεται κατηγορηματικά πως δεν θα γίνουν διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019. Αυτό άλλωστε επιβάλλεται από τους “θεσμούς” στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση από τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ούτε λίγο ούτε πολύ εξισώνεται, ο βασικός τίτλος σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργούνται δύο πίνακες, ένας κύριος στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και ένας επικουρικός στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε.

Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε.

Με τον τρόπο αυτό
  • απαξιώνεται το βασικό πτυχίο και τα επαγγελματικά δικαιώματα των των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Συνεχίζεται η αδιαφορία από την πλευρά του υπουργείου για τις δομές ειδικής αγωγής και την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται σε αυτές.

Με βάση τις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για
  • "Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση.
  • Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία.
  • Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής"

απαιτούμε

  • Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας
  • Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο.
  • Στελέχωση όλων των δομών με μόνιμο προσωπικό
  • Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών για να καλυφτούν τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία με την υπ.αρ.1216/27-3-17 απόφασή της.

Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές λιτότητας που αποδομούν την δημόσια εκπαίδευση, συρρικνώνουν τις δομές της και απαξιώνουν έναν ευαίσθητο τομέα όπως αυτόν της ειδικής αγωγής

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που επί δεκαπέντε χρόνια στελεχώνουν την ειδική αγωγή καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας


Κώστας Χατζηφωτιάδης                                  Σταυρούλα Τσουμαροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: