Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Απολογισμός δράσεων του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς α' τριμήνου συνδικαλιστικού έτους 2023 ( Ιανουάριος - Μάρτιος 2023)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ 

Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά  27/04/2023

Αλ. Παπάγου 18                                                          Αρ. Πρωτ.: 50

T.K. 52100,  Καστοριά

Πληροφ.:

Κώστα Θάλεια  

sepekastorias@gmail.com                                    

                                                                                       Προς :      

                                                                                 -Τα μέλη του συλλόγου μας

                                                                                 Κοιν:

                                                   -ΔΟΕ 

                                                                                 -ΜΜΕ

 

 

Θέμα: "Απολογισμός δράσεων του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Ν. Καστοριάς ( Ιανουάριος- Μάρτιος 2023)"

 

Συνάδελφοι/-ισσες,

σας γνωστοποιούμε συνοπτικά τις δράσεις και τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του τελευταίου τριμήνου (μέσα Ιανουαρίου 2023 έως 31 Μαρτίου 2023).

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023

 

23 Ιανουαρίου 2023

-Ανασυγκρότηση ΔΣ μετά τις παραιτήσεις της Προέδρου και του Ταμία λόγω καταστατικού ασυμβίβαστου με τις θέσεις των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

- Ενημέρωση των μελών του συλλόγου μας για την ανασυγκρότηση και για τα στοιχεία επικοινωνίας (προσωπικά τηλέφωνα & e-mail) όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

-Ανακοίνωση για εξέταση ενστάσεων υποψήφιων Διευθυντών σχολικών μονάδων που αποκλείστηκαν λόγω «τεχνικών» ζητημάτων της ηλεκτρονικής διαδικασίας υποβολής αιτήσεων.

 

25 Ιανουαρίου 2023

-Ανακοίνωση-Κάλεσμα στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας για στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

 

26 Ιανουαρίου 2023

-Συμμετοχή  στην κινητοποίηση στήριξης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, ώρα 18:00 έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Ομιλία της Προέδρου, Θάλειας Κώστα.

 

28 Ιανουαρίου 2023

-Πρόσκληση των μελών μας, καθώς και των συνταξιούχων του 2022 στον ετήσιο χορό του συλλόγου μας.

30 Ιανουαρίου 2023

-Αίτημα για παραχώρηση αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου για την Τρίτη 14/02/2023 για την πραγματοποίηση της ενημερωτικής εκδήλωσης του συλλόγου μας με θέμα το ασφαλιστικό & συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

 

03 Φεβρουαρίου 2023

- Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας από τον σύλλογό μας για την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 κατά τις ώρες του απογευματινού κύκλου (13:00 – 16:00), προκειμένου να μπορέσουν τα μέλη μας να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα εκείνη και ώρα 14:00 έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς με κυρίαρχο το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης όλων των δόκιμων εκπαιδευτικών και της ατομικής αξιολόγησης.

- Ετήσιος χορός του Συλλόγου μας με κοπή της βασιλόπιτας στην κοσμική ταβέρνα «Γεύση & Μελωδία» και ώρα 21:00 και βράβευση των συναδέλφων που αποχώρησαν από την υπηρεσία κατά το έτος 2022.

04 Φεβρουαρίου 2023

- Κάλεσμα των μελών μας στην παράσταση διαμαρτυρίας της Πέμπτης 09/02/2023 έξω από τη Δ.Π.Ε. Καστοριάς

- Δελτίο τύπου για τον ετήσιο χορό του συλλόγου μας.

- Πρόσκληση των μελών μας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με κυρίαρχο το θέμα της ατομικής αξιολόγησης, καθώς και το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων.

07 Φεβρουαρίου 2023

- Πραγματοποίηση έκτακτης ΓΣ, ώρα 18:30 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.

08 Φεβρουαρίου 2023

- Ανακοίνωση για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία

- Συλλυπητήρια Επιστολή για τον θάνατο του συνταξιούχου συναδέλφου Νίκου Τομόπουλου.  

- Πρόσκληση των μελών μας στην ενημερωτική εκδήλωση του συλλόγου μας με θέμα: «Το ασφαλιστικό & συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» για την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Καστοριάς με κεντρικό ομιλητή τον δικηγόρο – εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα.

 

09 Φεβρουαρίου 2023

- Δήλωση της Προέδρου, Θάλειας Κώστα στα τοπικά ΜΜΕ για το θέμα της ατομικής αξιολόγησης και το ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων.

- Πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς, ώρα 14:00 μαζί με την ΕΛΜΕ Καστοριάς. Συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων ΣΕΠΕ & ΕΛΜΕ Καστοριάς, καθώς και των παρευρισκόμενων μελών μας με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας για παράθεση των αιτημάτων μας.

- Αποστολή Υπομνήματος με τα αιτήματά μας στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να το προωθήσει στο Υπουργείο Παιδείας.

- Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Καστοριάς.

- Κάλεσμα των μελών μας για δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη πανεκπαιδευτική Απεργία της ΔΟΕ στις 15 Φεβρουαρίου 2023 και στην απεργιακή κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ( πρώην Νομαρχία) στις 11:00πμ.

10 Φεβρουαρίου 2023

- Αγορά & Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης από τον σύλλογό μας στον Ερυθρό Σταυρό Καστοριάς για τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τον καταστροφικό σεισμό ως έκφραση της έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασής μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

- Δελτίο τύπου για την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στον Ερυθρό Σταυρό Καστοριάς για τους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας σε Τουρκία & Συρία.

13 Φεβρουαρίου 2023

- Συμμετοχή της Προέδρου του Συλλόγου μας, Θάλειας Κώστα στην Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα & στην παράσταση διαμαρτυρίας, ώρα 14:00, έξω από το Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα.

- Ενημέρωση των μελών μας για αναβολή της προγραμματισμένης εκδήλωσης της Τρίτης 14/02/2023 με θέμα το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών λόγω έκτακτου κωλύματος του κεντρικού ομιλητή.

15 Φεβρουαρίου 2023

- Πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς (Πρώην Νομαρχία) μαζί με την ΕΛΜΕ Καστοριάς, ώρα 11:00πμ.

- Δήλωση της Προέδρου, Θάλειας Κώστα στα τοπικά ΜΜΕ.

-Ανακοίνωση για αυταρχισμό διευθυντών σχολείων.

20 Φεβρουαρίου 2023

- Πρόσκληση εκ νέου, μετά την αναβολή της εκδήλωσης λόγω έκτακτου κωλύματος του κεντρικού ομιλητή, των μελών μας στην ενημερωτική εκδήλωση του συλλόγου μας με θέμα: «Το ασφαλιστικό & συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο Esperos palace, περιοχή Χλόη Καστοριάς (αίθουσα Aristotelis Hall) με κεντρικό ομιλητή τον δικηγόρο – εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα, καθώς και εκπροσώπου του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

 

-Επιστολή προς την Ένωση Γονέων Καστοριάς και τους γονείς των μαθητών μας για το θέμα της αξιολόγησης.

23 Φεβρουαρίου 2023

- Πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα: «Το ασφαλιστικό & συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών», ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο Esperos Palace με εισήγηση από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Πολύκεντρου, κ. Γεώργιο Γιούλο, παρέμβαση από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κ. Δημήτριο Μπράτη, εισήγηση και απαντήσεις σε προσωπικά ερωτήματα συναδέλφων από τον κεντρικό ομιλητή, δικηγόρο – εργατολόγο, κ. Διονύσιο Τεμπονέρα.

- Δωρεά στον Σύλλογό μας από συναδέλφισσα της Β/θμιας, κα Αλεξάνδρα Μωυσίδου ως ευχαριστήριο για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε ο σύλλογός μας για τον πατέρα της όταν χρειαζόταν αίμα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

24 Φεβρουαρίου 2023

- Δελτίο τύπου για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών.

25 Φεβρουαρίου 2023

- Ανακοίνωση για τις επιμορφώσεις του ΙΕΠ.

28 Φεβρουαρίου 2023

- Ευχαριστήρια επιστολή για δωρεά χρηματικού ποσού της οικογένειας Γεώργιου Μωυσίδη στον Σύλλογό μας στη μνήμη του αποθανόντος Γεώργιου Μωυσίδη.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

 

01 Μαρτίου 2023

- Κάλεσμα των μελών μας για εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

- Αποστολή πρόσκλησης στη ΔΟΕ, ώστε να παρευρεθεί μέλος ως εκπρόσωπος της ΔΟΕ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την Τρίτη 07 Μαρτίου 2023, προκειμένου να ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις και για τα βήματα αντίστασης του κλάδου στην ατομική αξιολόγηση.

- Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια της μητέρας της συνταξιούχου συναδέλφισσας, πρώην Συντονίστριας Εκπαίδευσης και Περιφερειακής Διευθύντριας, Έλενας Ζυγούρη.

03 Μαρτίου 2023

- Ανακοίνωση - Απάντηση στην Αγωνιστική Συσπείρωση Καστοριάς

05 Μαρτίου 2023

- Κάλεσμα των μελών μας σε έκτακτη ΓΣ του συλλόγου μας την Τρίτη 07 Μαρτίου 2023 για τη λήψη αποφάσεων, που αφορούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στην αντιεπιστημονική - αντιπαιδαγωγική ατομική αξιολόγηση, καθώς θα ακολουθήσει και Ολομέλεια Προέδρων τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023.

- Κάλεσμα των μελών μας στη διαμαρτυρία που συνδιοργανώσαμε μαζί με άλλα Πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς του Νομού μας τη Δευτέρα 06 Μαρτίου 2023 για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

06 Μαρτίου 2023

- Πραγματοποίηση μεγαλειώδους συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς (πρώην Νομαρχία), ώρα 19:00. Πραγματοποίηση πορείας.

- Κάλεσμα προς τα μέλη μας για συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία της ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Καστοριάς την Τετάρτη 08/03/2023.

07 Μαρτίου 2023

- Πραγματοποίηση έκτακτης ΓΣ του συλλόγου μας στο 5ο Δημοτικό                             Καστοριάς, ώρα 18:00.

08 Μαρτίου 2023

- Πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς (πρώην Νομαρχία), ώρα 11:30πμ μαζί με τα υπόλοιπα Πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού μας. – Ομιλία της Προέδρου του συλλόγου μας, Θάλειας Κώστα.

09 Μαρτίου 2023

- Παρουσία/ παράσταση της Προέδρου, Θάλειας Κώστα και των μελών του συλλόγου, Ιωάννη Δέλλα & Κωνσταντίνου Χατζηφωτιάδη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων, όπου πραγματοποίησε την 1η επίσκεψη η σχολική σύμβουλος της 1ης και 3ης ομάδας με θέμα την αξιολόγηση.

- Δελτίο τύπου για την επίσκεψη της σχολικής συμβούλου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων με θέμα την ατομική αξιολόγηση.

12 Μαρτίου 2023

- Ενημερωτικό Σημείωμα προς τα μέλη μας με τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στην Τακτική Συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου μας την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00 στα γραφεία του συλλόγου, στο 10ο Δημοτικό Πειραματικό Σχολείο Καστοριάς, ώστε όποιος συνάδελφος επιθυμεί, να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του ΔΣ.

13 Μαρτίου 2023

- Συμμετοχή της Προέδρου του Συλλόγου μας, Θάλειας Κώστα στην Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη & στην κινητοποίηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Διοικητήριο, ώρα 17:00.

15 Μαρτίου 2023

- Τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1)  Αίτηση – Δήλωση παραίτησης του μέλους του ΔΣ, Δέλλα Ιωάννη

2)  Για το θέμα της αξιολόγησης:

  • Παράσταση μελών του ΔΣ στα σχολεία που επισκέπτεται η σύμβουλος για στήριξη στους συναδέλφους/-ισσες
  • Συνάντηση με Διευθυντές/-ντριες σχολείων
  • Ενημέρωση γονέων
  • Αξιολόγηση συναδέλφων Ειδικής Αγωγής από συμβούλους Γενικής
  • Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με εκπρόσωπο από τη ΔΟΕ

3)  Διαδικτυακή εκδήλωση για το Δημοκρατικό Σχολείο

4)  Εκδήλωση για το θεατρικό παιχνίδι

5)  Διοργάνωση πασχαλινού bazaar

6)  Εθελοντική αιμοδοσία

7)  Εκδήλωση με θέμα την Ψυχική Υγεία

8)  Εκδρομή συλλόγου

9)  Αγορά μικροφωνικής

10)            24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της ΑΔΕΔΥ & της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για τα Τέμπη

Κάλεσμα προς τα μέλη μας για συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία της ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Καστοριάς την Πέμπτη 16/03/2023.

16 Μαρτίου 2023

-Πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς (πρώην Νομαρχία), ώρα 11:30πμ μαζί με τα υπόλοιπα Πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς του Νομού μας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. – Ομιλία της Προέδρου του συλλόγου μας, Θάλειας Κώστα.

-Πρόσκληση μέλους - εκπροσώπου του ΔΣ της ΔΟΕ στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την αξιολόγηση, που έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει ο σύλλογός μας, προκειμένου να ενημερώσει τους συναδέλφους σχετικά με το θέμα της ατομικής αξιολόγησης, τα βήματα αντίστασης του κλάδου και τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήματα και απορίες των συναδέλφων.

17 Μαρτίου 2023

- Παρουσία/ παράσταση της Προέδρου, Θάλειας Κώστα και του μέλους του συλλόγου, Κωνσταντίνου Χατζηφωτιάδη, καθώς και της αιρετού του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, Βασιλικής Μαλέα στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη η σχολική σύμβουλος της 1ης και 3ης ομάδας με θέμα την αξιολόγηση.

- Δελτίο τύπου για την επίσκεψη της σχολικής συμβούλου στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας με θέμα την ατομική αξιολόγηση.

- Συμμετοχή του συλλόγου μας στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ για τους νεοδιόριστους με θέμα την ατομική αξιολόγηση.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: