Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Κάλεσμα σε Παράσταση διαμαρτυρίας & κατάθεση συλλογικών αιτήσεων έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης νεοδιόριστων 2020 & 2021

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ 

Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά 06/09/2024

                                                                                  Αρ. Πρωτ.: 82

T.K. 52100,  Καστοριά

 

Πληροφ.:

Κώστα Θάλεια  

Παπατζήμος Δημήτριος 

 

sepekastorias@gmail.com                                    

 

                                                                      Προς :

                                                                               -Τα μέλη του συλλόγου μας

 

                                                   

Θέμα: " Παράσταση διαμαρτυρίας & κατάθεση συλλογικών αιτήσεων έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης νεοδιόριστων 2020 & 2021"

 

Συναδέλφισσες/οι,

          με την απόφασή του με αριθμό 1510/2024 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακυρώνει την Φ.10.1/1752/6-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας της Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής, που ανακάλεσε τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των συναδέλφων/ισσών, οι οποίοι είχαν διοριστεί το 2020. Ουσιαστικά δικαιώνονται όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες συνάδελφοι/ες του 2020 που είχαν προσφύγει εναντίον της απόφασης μέσω της ΔΟΕ. Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, κατά τις οποίες συντεταγμένα έγιναν προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια με ευθύνη της Δ.Ο.Ε.

          Το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης είναι σαφές και ορίζει ότι όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιουπαλληλικού Κώδικα. Είναι φανερό ότι αυτή η απόφαση επιβάλλει την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και ανοίγει τον δρόμο και για τους υπόλοιπους. Δικαιώνει τους αγώνες που δίνει ο κλάδος για πάνω από τέσσερα χρόνια. Αποτελεί ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ, που κρατούν κυριολεκτικά σε «ομηρεία» χιλιάδες συναδέλφους/ισσες, αξιοποιώντας με εκβιαστικό τρόπο το νομοθετικό πλαίσιο και συνδέοντας τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης - κατηγοριοποίησης των σχολείων.

          Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το ΥΠΑΙΘΑ οφείλουν, άμεσα, να δώσουν πολιτική λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, και νομοθετικά και σε επίπεδο διοικητικό μέσω των ΔΙ.ΠΕ., προκειμένου να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις για όλους/ες τους/τις νεοδιόριστους/ες.

 

           Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς σε συνέχεια των ενεργειών του για την μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών και μετά την Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και τις αποφάσεις της ΔΟΕ σας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΠΕ Καστοριάς την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30μμ, όπου θα γίνει και κατάθεση των συλλογικών αιτήσεων έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020 και 2021.

     

Απαιτούμε:

- Αυτοδίκαιη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μετά την παρέλευση της δόκιμης διετίας χωρίς καμία αξιολόγηση.

- Απόσυρση όλων των πειθαρχικών διώξεων προς τους απεργούς εκπαιδευτικούς

– Καμία πειθαρχική δίωξη σε απεργούς εκπαιδευτικούς.

 

Καμία μόνη της!!! Κανένας μόνος του!!!

Συνεχίζουμε μαχητικά και αποφασιστικά να υπερασπιζόμαστε

το δημόσιο σχολείο!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: