Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Δυσαρέσκεια από την υπ. Παιδείας- Αποφασισμένη να πάρει «κεφάλια»

Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου για τον χειρισμό της διαδικασίας επιλογής των Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων  από πλευράς διοικητικού προσωπικού του υπ. Παιδείας.
Η Α. Διαμαντοπούλου για το παράτυπο της ανακληθείσας εγκυκλίου που προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων , πληροφορήθηκε το πρωί της Παρασκευής,από τις έντονες διαμρτυρίες Περιφερειακών Διευθυντών και Διευθυντών Εκπαίδευσης, εκ των οποίων ένας μάλιστα Διευθυντής Εκπαίδευσης απείλησε και με παραίτηση.
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Β. Κουλαιδής που ήταν εξ αρχής υπεύθυνος πολιτικά  για την όλη διαδικασία, απουσιάζει σε διακοπές και την ευθύνη έχει η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η Α. Διαμαντοπούλου  ζήτησε από την υφυπουργό να ανακληθεί αμέσως η εγκύκλιος και σε συνεννόηση με τους Νομικούς του υπουργείου να εκδοθεί νέα διορθωτική , βασισμένη στο νόμο.
Η υπουργός Παιδείας διερευνά η ίδια προωπικά το θέμα για να εξακριβώσει εάν από αυτή την παράτυπη εγκύκλιο που θα πήγαινε τη διαδικασία τοποθέτησης των νέων Διευθυντών τουλάχιστον  δέκα ημέρες πίσω, υπήρχε προσωπικό όφελος κάποιων .
Η Α. Διαμαντοπούλου φέρεται να είναι όχι απλώς θυμωμένη από τον χειρισμό της όλης διαδικασίας , αλλά εξοργισμένη.
Αν και η ίδια προσωπικά εκτός από το μεγάλο «κατσάδιασμα» προς τους συνεργάτες της όταν κάνουν λάθη  που την εκθέτουν ,δύσκολα προχωρά σε αποπομπή τους , αυτή τη φορά φέρεται αποφασισμένη να πάρει «κεφάλια» και αυτό θα το δούμε, ενδεχομένως, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: