Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Άλλο και τούτο……..με την ΠΑΣΚ..

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Αυτόνομη Παρέμβαση-Ανεξάρτητες Κινήσεις-Ανένταχτοι Εκπαιδευτικοί Π.Ε.



Άλλο και τούτο……..με  την ΠΑΣΚ..
Τελικά μπορεί να ζούμε σ’ ένα ζοφερό περιβάλλον, μπορεί η κοινωνία να ασφυκτιά  μέσα στη μέγγενη των μνημονίων. Μπορεί έντρομη η κοινωνία να παρακολουθεί το σήριαλ, που ξεπέρασε σε τηλεθέαση και τα τούρκικα : « Κλειδώνω, ξεκλειδώνω μέτρα και χιλιόμετρα», υπάρχουν όμως ενθαρρυντικά σημάδια ψυχικής ανάταξης γιατί ένα κομμάτι του κλάδου μας, η ΠΑΣΚ, απέκτησε χιούμορ και βρίσκεται σε έξαρση η αυτοσαρκαστική της διάθεση. Να λοιπόν που μες στην καταχνιά ένας δείκτης (ο αυτοσαρκασμός της ΠΑΣΚ)  παρουσιάζει ανοδική τάση μαζί το δείκτη ανεργίας στην Ελλάδα.
Προτρέπουμε πραγματικά να διαβαστεί η ανακοίνωσή της (http://sdknkastorias.blogspot.gr/2012/09/blog-spot_9231.html), την οποία εξέδωσε με την ευκαιρία των εκλογών, γιατί και πολύ ενδιαφέρουσα είναι αλλά θα λυθούν και πολλές μας απορίες.
Είναι αλήθεια ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να μεταμορφώνεσαι σε σύγχρονο Δον Κιχώτη, να βάζεις τον εαυτό σου  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ( επίρρημα που μετ’ επιτάσεως  επαναλαμβάνει….και δίνει έναν….. τόνο), να ξιφουλκείς τους ανεμόμυλους που δημιούργησες, με τόσο λυσσαλέα ( Ο Σάντσο Πάντσα λαχτάρησε ο άνθρωπος) αγωνιστική και ανατρεπτική διάθεση. Κάτι τέτοιο απαιτεί υπέρμετρο αυτοσαρκαστικό οίστρο, τον οποίο δεν μπορεί να διαθέτει ο κάθε κοινός θνητός.
Η προσπάθειά πάντως είναι αξιέπαινη……..
« Είναι απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας…..». Στη φράση αυτή κρύβεται ο λόγος-η αιτία που ο ΓΑΠ, μόλις διάβασε την ανακοίνωση, τρόμαξε και αναγκάστηκε να φύγει άρον άρον από την Ελλάδα και να διδάξει στο Χάρβαντ το μάθημα της ειδικότητας του: « Διαχείριση κρίσεων και καταστροφή κρατών».
« Είναι απέναντι σ’ αυτούς που λούφαζαν (;), έγλειφαν !!!!! βολεύονταν!!!!!!!.......στο παρελθόν!!» ( Τα σημεία στίξης προστέθηκαν με «πρωτοβουλία» του υπολογιστή, ο οποίος παραλίγο να σαλτάρει, γιατί αξιολόγησε την ανακοίνωση της ΠΑΣΚ ως ιο και τώρα αρνείται επίμονα να τα αφαιρέσει).
Σοβαρά τώρα…… Δίκιο έχουν στο σημείο αυτό….. Ποτέ στελέχη της ΠΑΣΚ δεν έγλειψαν, δεν λούφαξαν και πάνω από όλα δεν βολεύτηκαν. Αυτά τα έκαναν όλοι οι άλλοι πλην αυτών ( ονόματα ας μην λέμε τώρα γιατί παραμονεύουν αγωγές, πειθαρχικά κτλ, τα οποία απαιτούν και Ευρώ, τα οποία όπως λέει ο λαός: «Ευρώ, ευρώ πού να τα βρω;»)
« Είναι απέναντι στους κατέχοντες θέση ευθύνης και είναι ανεύθυνοι….». Και δω έχουν απόλυτο δίκιο, διότι οι θέσεις που για 10ετίες  κατείχαν και κατέχουν στελέχη της ΠΑΣΚ  επισφραγίστηκαν από τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη δημοκρατικότητα κτλ. Όποιος ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό είναι ένας φρικτός λασπολόγος.
Τέλος αυτό το σημείο με τα «πολιτικοσυνδικαλιστικά «καγκουρό»» χρήζει αποσαφήνισης. Υπονοούνται αυτοί που κάνουν άλματα? Δηλαδή αφορά αυτούς που κάνουν άλματα από το συνδικαλισμό στην πολιτική σκηνή;
 Αν είναι αυτό έχουν  απόλυτο δίκιο. Διότι δεν υπάρχει ίχνος συνδικαλιστικού τους στελέχους που να χρησιμοποίησε το συνδικαλισμό, ως  εφαλτήρα, για να μεταπηδήσει στον πολιτικό στίβο ( ονόματα πάλι ας μη λέμε… γιατί…τα είπαμε  παραπάνω). Αν κάποιος υποστηρίζει κάτι διαφορετικό είναι τουλάχιστον κακόβουλος και του αξίζει να σταλεί στο «πυρ το εξώτερον», …….για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Από την άλλη μεριά όμως τι μας φταίει το καημένο το ζωάκι; Ήμερο είναι, χαριτωμένο είναι και πάνω από όλα διαθέτει και το μάρσιπο που μπορεί να στεγάσει, ιδιαίτερα στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, και κανέναν άστεγο ή άνεργο από το 1.500.000 «ευτυχισμένων» Ελλήνων που δημιούργησαν οι πολιτικές, τις οποίες με  διαχρονική «συνέπεια» αντιπαλεύει η ΠΑΣΚ.
Κλείνοντας  μην πάει το μυαλό σε κανέναν σας ότι η ΠΑΣΚ  προσπαθεί να φορέσει νέα λεοντή για να υποκλέψει την ψήφο σας, ενόψει των εκλογών. Ή ότι προσπαθεί να περισωθεί από τον κοινωνικό ανεμοστρόβιλο που έρχεται.
Απλά ένιωσε την ανάγκη να αυτοσαρκαστεί  και να τονίσει ότι είναι: «η πιο αξιόπιστη συνδικαλιστική δύναμη που μπορεί να πάει το συνδικάτο μπροστά». Το έδειξε άλλωστε ξεκάθαρα με την ηρωική και παλικαρίσια προχθεσινή αποχώρησή της από τη συνεδρίαση του Δ.Σ., προβάλλοντας μια πλειάδα  σοβαρότατων και ισχυρότατων  πολιτικοσυνδικαλιστικών  λόγων.
Πώς να κλείσει αυτό το κείμενο βρε συνάδελφοι/σσες;;;…….. Μάλλον όπως άρχισε…..

Άλλο και τούτο…..με την ΠΑΣΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: