Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σχολικές Διακοπές και αργίες

Για να έχουμε μια εικόνα του τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Οκτώ (8) τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες έχουν περισσότερες ημέρες διακοπών και αργιών ως σύνολο σε σχέση με την  Ελλάδα, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Ελβετία.

Περίπου τον ίδιο με την Ελλάδα  αριθμό ημερών διακοπών και αργιών ως σύνολο έχουν η Φινλανδία, η Σουηδία, η Κύπρος, η Ουγγαρία.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ο θεσμός των ολιγοήμερων ή εβδομαδιαίων διακοπών στο τέλος κάθε σχολικού τριμήνου, διακοπές για τις Απόκριες κ.ο.κ. Έτσι π.χ. η Γερμανία που έχει μόνο 6 εβδομάδες καλοκαιρινών διακοπών, έχει όμως 33 ημέρες διακοπών  συνολικά για Χριστούγεννα Πάσχα και άλλες 37 ημέρες διακοπών στο τέλος των τριμήνων και για τις Απόκριες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι  στις αργίες (εθνικές και θρησκευτικές γιορτές) η Γερμανία και η Κύπρος ξεπερνάνε την Ελλάδα, ενώ ίδιο περίπου αριθμό αργιών έχουν Ιρλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ολλανδία.






Η έναρξη και η λήξη του διδακτικού έτους προβλέπονται με συγκεκριμένους νόμους και ΠΔ( ν 1566/85,πδ 200 κ201) που συντάχθηκαν ύστερα από ουσιαστικό διάλογο μ όλους τους φορείς της εκπαίδευσης.


Φαίνεται πως ο κ Αρβανιτόπουλος αγνοεί  πότε λήγει το διδακτικό έτος στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά, όταν λέει πως τα μαθήματα θα ξεκινούν αρχές του Σεπτέμβρη και θα τελειώνουν τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου.(Αιρετός Δ. Μπράτης)



Πηγές 
http://www.alfavita.gr/old/70330

Δεν υπάρχουν σχόλια: