Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Πρόγραμμα εκπαιδευτικής εκδρομής συλλόγου στο Μοναστήρι - Σάββατο 15/03/2014

Το πρόγραμμα της εκδρομής είναι περίπου το εξής:

Στις 8 αναχώρηση από Καστοριά.

Οι διαδικασίες στα σύνορα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Στα σκοπιανά σύνορα θα περιμένουμε σίγουρα μία ώρα. Στα ελληνικά εξαρτάται, δεν είναι απίθανο να φάμε κι εκεί μία ώρα. Άρα ίσως να περάσουμε και δύο ώρες στα σύνορα. Μετά από όλη αυτήν την αναπόφευκτη καθυστέρηση, ακολουθεί η ξενάγηση της κ. Βιολέττας Παπαθανασίου, που σημαίνει:

- 1 ώρα στην Αρχαία Ηράκλεια

- 2 ώρες μες στην πόλη του Μοναστηρίου (Άγιος Δημήτριος, Ελληνικό Προξενείο, Πλατεία Σχολείων,…) 

Όλα αυτά σημαίνουν πως καλό είναι να έχουμε μαζί μας σε θερμός τον καφέ μας, για να μη διακόψουμε και σκορπιστούμε και δύσκολα μαζευτούμε. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως είμαστε μία πολύ μεγάλη και άρα δυσκίνητη ομάδα εκδρομέων. Κι έπειτα η εκδρομή είναι εκπαιδευτική, αυτός είναι  ο κύριος σκοπός της. Μετά την ξενάγηση, σταματάμε για φαγητό* και ό, τι άλλο μας ενδιαφέρει για ένα περίπου δίωρο ή όσο μπορούμε ανάλογα με την ώρα αναχώρησης. Οι διαδικασίες στα σύνορα καθώς θα επιστρέφουμε θα είναι λιγότερο χρονοβόρες απ’ όσο το πρωί.


*Θα φάμε καλύτερα σε δύο γειτονικά μεγάλα εστιατόρια, που είναι από τα καλύτερα στην πόλη κι όπου χωράμε όλοι. Και καθώς κάποιοι νηστεύουν, ενημερώνουμε πως στα μαγαζιά αυτά θα μπορέσουν να βρουν και νηστίσιμα φαγητά, άρα να μην προβληματίζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: