Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Γιάννης Δέλλας: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΝΕΑ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Συνάδελφοι-σσες
Με την ευκαιρία των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τ
Το περιβάλλον, τόσο το στενά εργασιακό όσο και το ευρύτερο κοινωνικό, είναι ιδιαίτερα επιβαρημένο. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική δημιούργησε ένα αποπνικτικό απάνθρωπο περιβάλλον, όπου η επιβίωση πλέον είναι ζητούμενο.
Το κοινωνικά ανάλγητες μνημονιακές  πολιτικές  συρρικνώνουν ολοένα  και περισσότερο σημαντικά κοινωνικά αγαθά, όπως η Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Η αβεβαιότητα για το αύριο ( απολύσεις), ο εκφοβισμός ( πειθαρχικά), η τρομοκρατία ( αξιολόγηση λαιμητόμος), η δημιουργία ενός πανικού – τόσο από τους συγκυβερνώντες όσο και από τα στρατευμένα ΜΜΕ – αποβλέπουν στην πλήρη χειραγώγηση του εργαζόμενου.
Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά πληρώνουν βαριά  το κόστος  του μνημονίου και της κρίσης στη χώρα μας.
 Σε πείσμα όμως των καιρών που ζούμε, κόντρα στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την παιδεία, οφείλουμε να προστατεύσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα από τις τρέχουσες οικονομικές πιέσεις και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Οφείλουμε όχι μόνο να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικέςη αλλά και να εφαρμόσουμε μια Νέα  Εκπαιδευτική Πολιτική, που θα επενδύσει στην εκπαίδευση για μια κοινωνία καμωμένη με τα ιδανικά του ανθρωπισμού και για ένα μέλλον αξιοπρέπειας και ίσων ευκαιριών για όλους. 
Κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτήν την προσπάθεια. Όπως επίσης δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε τα καίρια ζητήματα αιχμής και να ασχολούμαστε με τις προσωπικές-λασπολογικής υφής-επιθέσεις, που κάποιοι εξαπολύουν, μέσα από site κοινωνικής δικτύωσης, για αποπροσανατολισμό. Ως εκ τούτου αδιαφορώ για τις προσωπικές αναφορές-βολές.

Τελευταία,  προκρίνονται –προβάλλονται οι εσωτερικοί ενδοκλαδικοί αποκλεισμοί ( π.χ. ασυμβίβαστο μεταξύ δντή και αιρετού  κ.α.), ως  λύσεις των προβλημάτων μας. Εκτίμησή μου  είναι πρώτον: Τέτοιου είδους διάλογος αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά αίτια που είναι οι  εφαρμοζόμενες πολιτικές και δεύτερον : Κάθε είδους  εσωτερικοί αποκλεισμοί μπορεί να λειτουργήσουν διαλυτικά για τον κλάδο  και κυρίως να ανοίξουν την πόρτα του σχολείου σε εξωτερικούς συνεργάτες-δ/ντές μάνατζερ.
 Ο προβληματισμός σε ότι αφορά γενικά τα στελέχη της εκπαίδευσης, μπορεί να έχει μια βάση, γιατί ο Ν 3848/2007 ( Αξιολόγηση στελεχών) ευνοεί τη δημιουργία νοσηρών καταστάσεων.
ΠΡΟΤΑΣΗ: Αλλαγή του Ν 3848/2007 ο οποίος  ευνοεί, σε υπερθετικό βαθμό, όσους/σες παθαίνουν ισχυρό αλλεργικό σοκ στη θέα της τάξης. Το χαρτομάνι ( πτυχία, διπλώματα κτλ), προκειμένου να επιτευχθεί η ποθητή απομάκρυνση από την τάξη δεν έχει προηγούμενο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχουν στελέχη που έχουν δεν έχουν διψήφιο χρόνο διδακτικής παρουσίας μέσα σε αίθουσα.
Η μοριοδότηση, λοιπόν, των επιπλέον προσόντων ( μεταπτυχιακά. Διδακτορικά κτλ), να ξεκινά από τη χρονική στιγμή που ο εκπαιδευτικός έχει συμπληρώσει ικανό χρόνο ( π.χ. 20  έτη)  ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. Διαφορετικά θα πολλαπλασιαστούν τα στελέχη καριέρας, με τραγικές τις συνέπειες στα σχολεία μας.

 Συνάδελφοι/σσες
Η σχολική χρονιά που διανύουμε σίγουρα θα είναι πυκνή σε γεγονότα ( πολιτικά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά) και χρειάζεται η επαγρύπνηση και η ενεργοποίηση όλων μας. Με αυτήν την έννοια θα έχουμε πολλά να πούμε μιας και δεν είναι δυνατό να θιγούν όλα τα θέματα σε ένα κείμενο.
Στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου  για την εκλογή εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια οι υποψήφιοι για το ΠΥΣΠΕ είναι οι συνάδελφοι/σσες: Γαπκιάδης Γ., Γκάμα Στ., Δέλλας Γ., Κορμά  Τ.. με το ψηφοδέλτιο της  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Για το ΑΠΥΣΠΕ  Δ. Μακεδονίας  οι συνάδελφοι/σσες: Θεοδωρακόπουλος Δ., Κοντοπούλου Α., Παπαδάμος Κ., με το ψηφοδέλτιο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Δ. Μακεδονίας
Για το ΚΥΣΠΕ  ο συνάδελφος  Χατζηφωτιάδης  Κ. με το ψηφοδέλτιο της  ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


Δέλλας  ΓιάννηςΟι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά πληρώνουν βαριά  το κόστος  του μνημονίου και της κρίσης στη χώρα μας.
 Σε πείσμα όμως των καιρών που ζούμε, κόντρα στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την παιδεία, οφείλουμε να προστατεύσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα από τις τρέχουσες οικονομικές πιέσεις και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.
Οφείλουμε όχι μόνο να ανατρέψουμε την καταστροφική συγκυβέρνηση αλλά και να εφαρμόσουμε μια Νέα  Εκπαιδευτική Πολιτική, που θα επενδύσει στην εκπαίδευση για μια κοινωνία καμωμένη με τα ιδανικά του ανθρωπισμού και για ένα μέλλον αξιοπρέπειας και ίσων ευκαιριών για όλους. Δεν υπάρχουν σχόλια: