Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δημοκρατική Συνεργασία - Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπ/κών Π.Ε.: Εκλογές αιρετών στις 5 Νοέμβρη 2014

Συναδέλφισσα , συνάδελφε
            Στις 5 του Νοέμβρη διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ( ΚΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΠΕ).

   Ο θεσμός του αιρετού αποτελεί σημαντική κατάκτηση και δομικό στοιχείο προστασίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων για τον κλάδο μας – από το 1927-που κατοχυρώνει,διασφαλίζει και ελέγχει τη διαδικασία αποφάσεων και υπηρεσιακών μεταβολών για σημαντικά θέματα όπως: μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις, προαγωγές, επιλογή στελεχών εκπαίδευσηςκλπ, που απασχολούν όλους μας.Αποτελεί θεσμικόπαράγονταπροστασίας όχι μόνο τηςτήρησης των θεσμικών διαδικασιών και των αποφάσεων σύμφωνα με το νόμο, αλλά, κυρίως, αποτελεί και προσβλέπει στην «αντιπροσώπευση» των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και του κλάδου μας (στα υπηρεσιακά συμβούλια) , με γνώμονα το ανθρώπινο και συναδελφικό πλαίσιο διεκδίκησηςαπό άτομα που γνωρίζουν «πολύπλευρα» τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.

            Η καθολική συμμετοχή μας στις εκλογές της 5ης του  Νοέμβρη του 2014,είναι βέβαιο ότι θα δώσει στους αιρετούς που θα αναδείξουμε από τη διαδικασία αυτή, με αίσθημα ευθύνης για το παρόν και το μέλλον μας,τη δύναμη και το κύρος που απαιτείται, έτσι ώστε να μάχονται και να διεκδικούν με σθένος και αποφασιστικότητα για τα ζητήματά μας και τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας. Οι αιρετοί αποτελούν τον βασικό παράγοντα αποτροπής σε κάθε αυθαιρεσία και υποκειμενική πολιτική ερμηνεία των δικαιωμάτων μας από την πλευρά της διοίκησης, υπηρετώντας πάντα τις αρχές της αξιοκρατίας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης.Είναι στην ουσία η υλοποίηση, η δικαίωση και η ρεαλιστική εφαρμογή των αγώνων, των διεκδικήσεων και των κατακτήσεών μας,μέσα από τις δεκαετίες που πέρασαν, από τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που πίστεψαν και πάλεψαν για ένα καλύτερο μέλλον.

            Για μας οι αιρετοί πρέπει να είναι πρόσωπα με γνώση, εμπειρία, μαχητικότητα, αγωνιστικότητα και να έχουν το σθένος, την κοινωνική και πολιτική διαύγεια και αμεροληψία να εργαστούν για να υπηρετήσουν τα δικαιώματά μας.Αυτά τα χαρακτηριστικά είχαν και έχουν οι  αιρετοί που εκλέχτηκαν με την παράταξή μας την προηγούμενη διετία, καθώς και  οι τωρινοί υποψήφιοί  μας.

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ και οι αιρετοί μας στα ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ, πρωτοπόροι, πιστοί στις αρχές της διαφάνειας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης, άνοιξαν τις πόρτες των υπηρεσιακών συμβουλίων σε όλους τους συναδέλφους και με τα ενημερωτικά τους δελτία, την καθημερινή ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία, πρόσφεραν ουσιαστική βοήθεια, ιδιαίτερα στους νέους αναπληρωτές και αδιόριστους συναδέλφους. 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Οι αιρετοί διεκδίκησαν, μαζί με ολόκληρο τον κλάδο σ΄ αυτή τη διετία, και πέτυχαν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως: η διαφάνεια στις αποφάσεις των συμβουλίων, η κατάργηση της διετίας, η μοριοδότηση των αποσπάσεων, η πραγματοποίηση των φετινών μεταθέσεων στα οργανικά  κενά κλπ.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ

Δεσμευόμαστε πως σε αυτή τη διετία θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις :

1. Την κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς, με βάση το 60% - 40%

2. Τον μόνιμο διορισμό των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής.

3. Την αναμοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων.

4. Την αναμόρφωση των ΠΔ 50/96 και 100/97 για τις μεταθέσεις.

5. Την αναμοριοδότηση των επιμέρους κριτηρίων για τις αποσπάσεις.

6. Την αναγνώριση ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 01/09/2010 και όχι από 01/09/2012.

7. Τη δυνατότητα αμοιβαίας απόσπασης και συνυπηρέτησης των αναπληρωτών.

8. Την επανεξέταση των υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για να αποκατασταθούν οι αδικίες.

9. Την επαναφορά στα συμβούλια όλων των αρμοδιοτήτων για τους διορισμούς, τις κάθε είδους αποσπάσεις, την τοποθέτηση των αναπληρωτών.

10. Την επαναφορά των αιρετών στα πειθαρχικά συμβούλια.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Απευθυνόμαστε σε όλες και σε όλους και ζητάμε την ψήφο σας για τις εκλογές της 5ης του Νοέμβρη 2014. Θέλουμε να μας κρίνετε με βάση την παρουσία, τη μαχητικότητα, τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και τα πεπραγμένα μας.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε αγώνα του κλάδου, αλλά και στα καθημερινά ζητήματα της κάθε συναδέλφισσας  και του κάθε συναδέλφου.



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Οι υποψήφιοι
της Δημοκρατικής Συνεργασίας
Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. για το ΚΥΣΠΕ:

Κώστα Θάλεια

και 

Οι υποψήφιοι
της Δημοκρατικής Συνεργασίας
Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. για το ΑΠΥΣΠΕ:

Μαλέα Βασιλική



Δεν υπάρχουν σχόλια: