Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Κάλεσμα μελών μας για αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη - 13/06/2023

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ     

Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά   08/06/2023

                                                                                  Αρ. Πρωτ.: 56

T.K. 52100, Καστοριά

sepekastorias@gmail.com 

Πληροφορίες:

Κώστα Θάλεια 

Καλαμπούρη Ελένη 

  

 

                                                      Προς 

                                                                                    -Τα μέλη του συλλόγου μας

                                                                              

                                                     

Θέμα: " Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023"

   Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς διοργανώνει Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Καστοριάς από τις 08:30πμ - 13:30.

   Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς, θέλοντας για μια ακόμα φορά  να δείξει τη διάθεση προσφοράς και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, συμμετέχει και καλεί τα μέλη του να αιμοδοτήσουν την ημέρα εκείνη.

   Απευθύνουμε πρόσκληση-έκκληση σε όλους τους συναδέλφους, να στηρίξουν και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους και την Τράπεζα αίματος του συλλόγου μας.



   Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, είτε δίνοντας αίμα, είτε βοηθώντας στην «κάλυψη» της απουσίας των αιμοδοτών, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων. 

   Παρακαλούμε, όσοι θα προσέλθουν για να προσφέρουν αίμα να τηρήσουν τους κανόνες αιμοδοσίας (μη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, αλκοόλ, διατροφή). 

   Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

 

Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η !!

   Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εκπαιδευτικός που μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, δικαιούται να απουσιάσει από το σχολείο, πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, δύο (2) επιπλέον μέρες (παράγραφος 5 του άρθρου 50 του Ν. 3528/07)

   Οι δύο αυτές ημέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με τον χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.








Δεν υπάρχουν σχόλια: