Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση για Α2 φάση ατομικής αξιολόγησης

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ     

Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά   30/01/2024

                                                                                  Αρ. Πρωτ.: 04

T.K. 52100, Καστοριά

sepekastorias@gmail.com 

 

Πληροφορίες:

Κώστα Θάλεια 

Καλαμπούρη Ελένη 

  

 

                                                    Προς 

                                                                               -Τα μέλη του συλλόγου μας

                                                                                                          

 

Ανακοίνωση

 

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

 

το Υπουργείο, στην προσπάθεια εφαρμογής του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4823/21, προχωράει στην Α2 φάση της αξιολόγησης, δηλαδή την «αξιολόγηση» των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών από τους Διευθυντές/ντριες και προϊσταμένους/ες των σχολικών μονάδων.

 

Για πρώτη φορά στα χρονικά συνάδελφοι διευθυντές/ντριες και προϊστάμενοι/ες καλούνται να αξιολογήσουν τους/τις συναδέλφους/ισσες τους μέσα στα σχολεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις συναδελφικές, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.

 

Ούτε στην εποχή του επιθεωρητισμού δεν υπήρχε αυτή η προσπάθεια διάρρηξης των συνδετικών κρίκων που κρατούσαν και κρατάνε μέχρι σήμερα ακλόνητα τα θεμέλια της εκπαίδευσης, γιατί στηρίζονταν πάντα στη δημοκρατική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων.

 

Καλούμε όλους τους διευθυντές/ντριες και προϊστάμενους/ες των σχολείων μας να μην συναινέσουν σε αυτό το κάλεσμα. Να μην επιτρέψουν να μπει και να φωλιάσει στους συλλόγους διδασκόντων η καχυποψία, ο ανταγωνισμός και η ανασφάλεια, που θα επηρεάσουν το παιδαγωγικό κλίμα και την ισορροπία που επικρατεί τώρα στα σχολεία μας.

 

Συνάδελφοι -συναδέλφισσες, διευθυντές/ντριες και προϊστάμενοι/ες ακολουθούμε όλοι την ομόφωνη απόφαση της 92ης Γ.Σ. του κλάδου για απεργία-αποχή από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που αφορούν την αξιολόγηση.

 

Υπογράφουμε την ομαδική δήλωση για απεργία-αποχή και την πρωτοκολλούμε. Είμαστε καλυμμένοι μιας και η απεργία-αποχή είναι νόμιμη μορφή απεργίας, σύμφωνα με την γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ.

 

Για τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας που επιθυμούν να αξιολογηθούν γιατί νομίζουν πως έτσι θα μονιμοποιηθούν, λέμε πως η μονιμοποίησή τους είναι όντως μια εκκρεμότητα, που έγκειται στην τυπική διαδικασία έκδοσης των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης, αφού κατά τ’ άλλα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους όσον αφορά το μισθολογικό, την ασφάλιση και την υπηρεσιακή εξέλιξη. Ο πολυπόθητος για χρόνια διορισμός των συναδέλφων μας γίνεται μοχλός πίεσης από το Υπουργείο για να μας διαιρέσουν και να περάσουν τα σχέδιά τους.

 

Λέμε, επίσης, πως, αν αυτή η αξιολόγηση περάσει, θα βρίσκονται όμηροι μαζί με όλο τον κλάδο σε μια διαδικασία ψυχοφθόρα και ταπεινωτική, που θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο και τέσσερα χρόνια ανάλογα τη φάση της αξιολόγησης.

 

Στέλνουμε για άλλη μια φορά την με αρ. πρωτ: 837/ 26-01-2024 απόφαση της Δ.Ο.Ε.: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική-αντιεπιστημονική αξιολόγηση των νόμων 4692/20 και 4823/21 με βάση την ομόφωνη απόφαση της 92ης Γ.Σ. του κλάδου».

Σας αποστέλλουμε, επίσης, το με αρ. πρωτ. : 840/30-01-2024, έγγραφο της ΔΟΕ με θέμα: «Επικαιροποιημένες οδηγίες-βήματα για την αποτροπή και της ατομικής αξιολόγησης μπροστά στην έναρξη της φάσης Α2» και τη δήλωση, καθώς και τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου για την απεργία – αποχή.

 

Η «αξιολόγηση» του φόβου και της κατάταξης σχολείων και εκπαιδευτικών δεν θα περάσει!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: